Volkstuin van Bemar

Wortelsoep

Dit heb je nodig

  • 1 ui
  • 1 kilo winterpeen
  • 1 teen knoflook
  • stukje gember[ of gemberpoeder]
  • kokosmelk
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels olie
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 groentebouillon tablet

Zo maak je het

  • Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe. 2
  • Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Zelf gebruik ik de keukenmachine, lekker snel klaar…
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de winterpeen en knoflook aan de ui en gember toe en bak 2 min. mee. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
  • Pers de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met (chili)peper en zout.

Voor wat pit en bite gooi ik er wat fijn gesneden prei door.

Lekker met vers bruinbrood of wat croutons erdoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: