
Benodigdheden:
- 5 middelgrote aardappelen
- 1 grote zoete aardappel
- 250 gram sperziebonen
- 1 rode paprika
- 3 rode uien
- 2 gele uien
- olijfolie
- 1 liter water
- rookworst
Kruidenmix: maak een mengsel van:
- zout
- paprikapoeder
- knoflookpoeder
- gember
- komijn
- kurkuma
- kruidnagel
- cayenne
- peper
- koriander
- lavas
Als je het kruidenmengsel maakt kun je het ook voor meerdere keren maken, bewaar het dan in een afgesloten potje
- Snijd de aardappelen en zoete aardappel in gelijke stukken
- Snijd de puntjes van de sperziebonen en snijd ze daarna in stukjes van plm 5 cm
- Snipper de gele uien grof
- Snijd de paprika en rode uien in stukjes
- Doe de aardappel, zoete aardappelen, de sperziebonen en de gesnipperde gele ui in een pan en voeg 1 liter water toe. Kook tot het gaar is.
- Fruit de paprika en rode ui in een koekenpan met de olijfolie
- verwarm de rookworst
- Giet de groenten en aardappelen af als het gaar is en stamp het fijn.
- Voeg plm 10 gram van de kruidenmix toe[ evt meer naar smaak]
- Roer het goed door elkaar
- Serveer de stamppot op een bord met de gebakken paprika en rode ui en een stukje rookworst.
Eet smakelijk!
recept: AH