Volkstuin van Bemar blogs en fotografie

Zoete aardappel-sperziebonen stamppot

Benodigdheden:

  • 5 middelgrote aardappelen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 3 rode uien
  • 2 gele uien
  • olijfolie
  • 1 liter water
  • rookworst

Kruidenmix: maak een mengsel van:

  • zout
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • gember
  • komijn
  • kurkuma
  • kruidnagel
  • cayenne
  • peper
  • koriander
  • lavas

Als je het kruidenmengsel maakt kun je het ook voor meerdere keren maken, bewaar het dan in een afgesloten potje

  1. Snijd de aardappelen en zoete aardappel in gelijke stukken
  2. Snijd de puntjes van de sperziebonen en snijd ze daarna in stukjes van plm 5 cm
  3. Snipper de gele uien grof
  4. Snijd de paprika en rode uien in stukjes
  5. Doe de aardappel, zoete aardappelen, de sperziebonen en de gesnipperde gele ui in een pan en voeg 1 liter water toe. Kook tot het gaar is.
  6. Fruit de paprika en rode ui in een koekenpan met de olijfolie
  7. verwarm de rookworst
  8. Giet de groenten en aardappelen af als het gaar is en stamp het fijn.
  9. Voeg plm 10 gram van de kruidenmix toe[ evt meer naar smaak]
  10. Roer het goed door elkaar
  11. Serveer de stamppot op een bord met de gebakken paprika en rode ui en een stukje rookworst.

Eet smakelijk!

recept: AH

%d bloggers liken dit: