Bijna rijk

Dochterlief deed mee aan het raden van ‘HET GELUID” op Q music. Ze wist zeker dat het geluid een pons was. Ik had nog ponsen liggen vanuit een periode dat ik als hobby kaarten maakte. Dus met het maken van een pons het geluid opgenomen op de telefoon en rond geappt.De familie was overtuigd. Dit was het! Er was ruim 50.000 euro te winnen.Om te kansen te laten toenemen dat er gebeld werd door Qmusic gingen we met drie man meespelen. Spannend, zouden wij eindelijk gebeld worden, want wij wisten het geluid immers………

Helaas gisteren werd het geluid geraden, geen pons maar een toiletverkleiner die op de wc pot gezet werd. Jammer, dat grote geldbedrag ging onze neus voorbij.

Regenbogen

wegtrekkende regen, blauwe lucht komt tevoorschijn

Vandaag is het echt herfstweer, slagregens, wind en af en toe komt de zon door. Regenbogen zien we aan alle kanten van het gebouw, voor, opzij, achter…..

Pot goud

En bijna, ja het scheelde maar een paar meter. Bijna stond de pot met goud die aan het eind van de regenboog staat, op ons balkon. Wij nog roepen, kom dan…. maar weg was ie weer, die regenboog, weg pot goud.

Wel een mooi gezicht, dus dat was onze prijs. Ik stuurde de foto maar in naar Buienradar en Rijnmond -weer als troostprijs.

Fabel

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.jpeg

Ook ik vind het leuk om mijn kleinkinderen te vertellen dat er een pot met goud staat aan het einde van de regenboog.Gisteren logeerde ik bij hen omdat zoon en schoondochter een nachtje weg waren. Toen we in de auto zaten en tijdens de regenbui ook de zon scheen, keken ze alle kanten op of er een regenboog te zien was, maar nee.

Door die pot goud kijk je toch ineens anders tegen zo’n regenboog aan 😉 Vroeger begreep men niet hoe een regenboog ontstond. Het werd gezien als teken van de goden, zoals bij zoveel onverklaarbare zaken. Het schijnt dat ze in Noorwegen en in Zweden dachten dat een regenboog een brug naar de hemel was. De Grieken meenden dat de regenboog een godin was, met de naam Iris. In Ierland werden regenbogen vaak gezien bij een kaboutervolk. Zij geloofden dat aan het eind van de regenboog een pot goud stond. Waarschijnlijk hebben wij die “wijsheid” overgenomen.[ bron Helga van Leur]

We hadden ons bijna rijk gedacht, maar die vlieger ging niet op. Gisteren niet en vandaag ook niet. In de Staatsloterij had ik 7,50 euro, dus dat was het ook niet. Nooit wonnen wij een grote prijs, jullie?

We dromen verder, wat zouden we doen als we op een dag die pot goud wel vinden of die hoofdprijs wel winnen☺Ach, nu zijn we ook gelukkig……wat een rijkdom is dit al:

18 gedachten over “Bijna rijk

 1. Ik zie ze bijna nooit meer die regenbogen terwijl ik er zo kan van genieten.
  Heel leuke foto’s schoot je
  .Geld maakt niet gelukkig maar is wel handig om dromen te vervullen.
  Wens je zeker geluk bij een volgende poging bij de loterij

  • De foto’s zijn van binnenuit genomen, want ik kon de balkondeur niet opendoen vanwege de stormachtige wind. Geld is inderdaad handig om te hebben, je kunt er veel leuke dingen meedoen

  • Een gezond leven is natuurlijk belangrijk, maar geld maakt het wel mogelijk je leven op te leuken en zelfs extra gezondheidszorg in te kopen, althans hier in Nederland

 2. Geluk is niet in geld uit te drukken! Maar wij hebben geluk met die mooie plaatjes. Wat een weer, ik heb geen regenboog gezien.

Leuk als je een reactie achterlaat!