Blogtijdgebrek

Vanwege blog- tijdgebrek 1 foto vandaag, genomen met de telefoon op het gras voor het gebouw waar ik woon.De nijlganzen hebben een nest jongen, ze groeien als kool!

Nijlganzen komen sinds de vijftiger jaren voor in Nederland.Oorspronkelijk komen ze uit Afrika. Ik las dat ze als invasieve soort beschouwd worden. Ze zijn ooit ontsnapt uit watervogelcollecties. Het zijn succesvolle broedvogels.

Ik hoop snel wat meer tijd te hebben en weer wat meer te schrijven en te lezen.

Fijne Paasdagen allemaal!

16 gedachten over “Blogtijdgebrek

  1. Je t’envie d’avoir la chance de voir ces oiseaux que j’aime tout près de chez toi. Je n’en vois jamais dans mon village, parfois je vois un vol qui passe dans le ciel mais elles migrent et ne s’arrêtent pas. Merci Margriet et belles fêtes de Pâques.

  2. Ja, ze hebben vaak nesten van wel 10-12 pullen.. dan wordt dat invasief hè. Ik vind ze wel mooi.. voor mij hoeven ze niet weg. Maar het kán teveel worden natuurlijk.. net als jouw blogtijdgebrek hehe.

  3. Mooi, maar niet ongevaarlijk. Vorig jaar is er een Vlaamse acteur aangevallen en in het ziekenhuis beland door nijlganzen die hun jongen wilden beschermen.

        • Maar hij was niet gewond geraakt door die ganzen hè.. hij was van de schrik dat die gans op ‘m af kwam op de vlucht gestruikeld over een boomwortel en tegen de stam van die boom gevallen met z’n hoofd. Ganzen kunnen wel bijten, maar daar krijg je niet zulke wonden van dat je in het ziekenhuis beland hoor! Zo help je weer rare verhalen de wereld in.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!