Het leek wel lente….

Afgelopen donderdag leek het opeens wel lente te zijn. In de middag gingen we even op de tuin kijken en zijn er al met al twee uurtjes bezig geweest.We hebben een en ander gesnoeid, opgeruimd en een bak omgespit omdat we daar graszoden op gelegd hadden in de herfst. Verder heb ik kalk gestrooid.Het was heerlijk weer. De zon scheen en er stond nauwelijks wind. Overal om je heen hoorde je de koolmezen kwetteren, het leek wel lente! De sneeuwklokjes en narcissen steken hun kopjes boven de grond,maar er staan ook nog paddenstoelen her en der…..

sneeuwklokjes

De vogels werden weer voorzien van nieuwe vetbollen en voer…… , ook al is het niet koud, mijn man verwent ze graag!

Ook kon ik donderdag al de eerste bloemen plukken in de tuin.Er stonden twee anemonen in bloei en een van de duizendschonen stond nog steeds in knop.Omdat we nu eenmaal niet dagelijks naar de tuin gaan, knipte ik ze af om thuis in een vaasje te zetten.Ook wat takken Forsythia knipte ik af.Thuis maakte ik er eerst wat foto’s mee voordat ik ze in de vaas zette.

anemoon
Forsythiatakken
duizendschoon

We hebben nog even te gaan voordat het echt lente is,maar van mij mag het opschieten……

6 gedachten over “Het leek wel lente….

  1. Ook vandaag was het prachtig weer hier in België. Heb de bladeren van mijn honderden helleborussen vandaag afgesneden want velen komen al in bloei. Met het mooie weer is alles meer dan een maand vooruit in bloei.. Fijn weekend.

Leuk als je een reactie achterlaat!