Maart roert zijn staart

Zaten we vorige week in een shirtje buiten in de zon, nu is het wel anders! Maart roert zijn staart, dit oud hollandse spreekwoord komt deze dagen wel uit. De betekenis van”maart roert zijn staart” is dat het in maart nog stormachtig weer kan zijn. Maart is een overgangsmaand naar het voorjaar. Hadden we vorig jaar nog een flinke koude periode rond deze tijd van het jaar, met temperaturen onder nul en sneeuw. Nu is het nattig en stormachtig.

Wind

Vandaag spande het bij ons wel de kroon.Windstoten van 80-100 km per uur vanuit het westen, pal op ons balkon.Nog niet eerder hadden we zo’n harde wind gehad in het jaar dat we hier nu wonen.Voor de veiligheid hadden we stoelen naar binnen gehaald omdat bij een eerdere harde wind stoelen van buren naar beneden gewaaid waren en wij wonen 10 hoog, dus dat wil ik liever niet op mijn geweten hebben. Maar toch ,ook dit keer gebeurde dat weer……Een heel tuinsetje, twee stoelen met tafeltje aan elkaar vast is naar beneden gegaan, vanaf welke etage weet ik niet. De wind bulderde en bonkte op het glas van het balkon, waar nog wel een tafeltje stond met een grote terracotta pot erop.Ik was bang dat die ook om zou gaan,maar het ging zo te keer dat ik de deur niet open durfde te doen om hem binnen te halen.Tot nu heeft hij het gered.

Vanmorgen zijn we in de regen even snel naar onze volkstuin gegaan om te kijken of daar alles nog heel was na de wind van gisteren.Gelukkig stond alles er nog en was er niets kapot gewaaid.

Voorjaar

Ondanks alles zie je dat de natuur toch doorgaat, bollen staan in bloei,de meeste fruitbomen staan dik in de knop.Het voorjaar komt er echt aan. Afgelopen week nam ik al een keer een foto van de perzikboom, die op openbarsten staat.

perzik
perzik

Bosje tuin

Omdat de weersverwachtingen slecht blijven, nam ik maar een bosje bloemen uit de tuin mee naar huis.Een klein bosje anemonen en narcissen fleuren de boel nu thuis op.We hopen dat het snel ander weer wordt, maar daar ziet het nog niet naar uit……Jammer, want we hebben er echt zin in om weer verder te gaan.In de mooie week had ik al wat buiten gezaaid, zoals worteltjes en peultjes.Ik ben bang dat die zaden nu wel weggespoeld zijn met die liters regenwater. Ik ga nu maar thuis verder zaaien in plaats van in de kas.Stel dat ik te laat ben ☺

anemoon
narcis

5 gedachten over “Maart roert zijn staart

  1. Wat heerlijk hè, die bloemen. Hier bloeit het nog niet zo uitbundig. Ik heb slechts 3 bloeiende blauwe druifjes gespot.
    Gister geen storm hier, wel sneeuw. Gelukkig is het al weer weg.

    • Gek zo’n verschil met die bloemen, in ons dorp bloeien de narcissen uitbundig in de bermen en in onze tuin nog niet 1, ik heb ze in knop geplukt….

  2. Ook hier ging de wind en storm fel te keer tussen100 en 110 en ik heb wel wat schade in de tuin.Zal morgen eens belijken of ik het nog in orde kan brengen.Je hebt wel een mooi ruikertje mee naar huis kunnen nemen

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!