Nooit gedacht!

Lang gewacht en stil gezwegen, Nooit gedacht en toch gekregen!

Vorige week zaterdag was het prachtig weer.Ik was thuis en kreeg foto’s van de kinderen waarop de kleinkinderen in het zwembad te zien waren, buiten. Ik kon niet op het balkon zitten want de wind stond verkeerd en het was gewoon koud op het balkon. Binnen was het ook al niet lekker en ik zat met mijn vest aan. Zin om weg te gaan om ergens in een park op een bankje te gaan zitten, had ik niet, ik zou later op de middag bezoek krijgen.

Heel eerlijk gezegd, ik had eigenlijk gewoon de pest in en nam een besluit. Ik belde naar een volkstuincomplex op 5 minuten fietsen van mijn huis en vroeg of er toevallig een kleine tuin vrij was. Het antwoord was, ja, meerdere zelfs. Dinsdag ging ik kijken.Ik zag 4 tuinen waar echt niets op stond of lag, geen steen of wat ook. Alleen onkruid. De vijfde tuin sprak mij meteen aan. Het was die dag 29 graden.Er stond een huisje op en twee grote kersenbomen zorgden voor koelte. Er lag een terras.

Ik was op slag verliefd, er was echter een grote maar: het is geen klein tuintje, maar een tuin van 220 m2. Na een poosje wikken en wegen, een nacht slecht slapen nam ik het besluit. Ik doe het gewoon! Als het niet lukt zit ik er een jaar aan vast maar als het wel lukt heb ik gewoon weer een plek om lekker bezig te zijn met mijn grote liefdes: tuinieren en fotograferen.

Een dag later had ik de sleutel en donderdag ben ik begonnen met het schoonmaken van het huisje. De tuin was van een Antilliaanse man die met de Noorderzon vertrokken is met achterlaten van al zijn spullen. Met de verhuurder heb ik uitgezocht wat ik kon gebruiken. Ik kan aan de slag met wat van zijn gereedschap, tuinstoelen, een gasstelletje, gieters……….Het tuingereedschap wat wij gebruikten op de vorige volkstuin stond nog in de loods bij het kantoor van mijn zoon. Plantjes had ik al gezaaid voor op het balkon. Morgen heb ik een vrije dag en ga ik er vroeg heen.Onkruid trekken en grond klaar maken om te gaan zaaien en planten.

Mijn avontuur kan beginnen. Speciaal voor deze tuin maakte ik een nieuw blog bij Blogger omdat ik al een tijdje problemen ervaar bij WordPress

Mijn nieuwe blog heet: In en uit de volkstuin en is hier te zien. Ik hoop dat jullie mij daar ook weer gaan volgen en voorzien van jullie, altijd aardige reacties!

For the time being zal ik even beide blogs gebruiken tot het bij iedereen een beetje bekend is geworden.

https://inenuitdevolkstuin.blogspot.com/

33 gedachten over “Nooit gedacht!

 1. Oh wat leuk voor je! Veel plezier met het tuinieren en fotograferen 🙂 Een meevaller toch dat je nog allerlei spullen kan gebruiken. Enjoy! Ik voeg je nieuwe blog toe.

 2. Fijn dat je weer een plekje gevonden hebt waar je het tuinieren weer kan doen ,wat je zo leuk vind. veel plezier groetjes ma

 3. Het lukt me niet om in te loggen met Google, da’s anders weer wat extra, en doe ik liever niet. Volgen lukt dus ook niet.
  ‘k Wens je wel heel veel plezier/plant(en)geluk daar!
  Lie(f)s.

  • Ik weet het nog niet Karel.Eerst eens kijken of Blogspot goed werkt voor mij.Ik zag al wel dat ik de blog niet goed kan lezen op mijn telefoon Dus dat moet ik na gaan kijken

 4. Je te suivrai volontiers dans ce jardin Margriet mais je ne suis pas certaine que tu ai fait le bon choix en crĂ©ant un site sur Blogspot. Tous les blogs qui sont Ă  Google je n’aime pas, ils sont souvent pĂ©nibles Ă  utiliser.
  Cela veut-il dire que tu abandonnes WordPress?
  En tout cas tu as pris une bonne décision pour ce choix de jardin et je suis certaine que tu vas y faire des merveilles. Bon courage!

 5. Hee wat ontzettend leuk dat je deze kans pakt! De liefde voor de volkstuin zit diep en dat kan je nu weer ten volle ontplooien.. Vind t erg fijn voor je!

  • Liefde voor tuinieren, niet perse een volkstuin maar ik heb geen huis met tuin meer en bij de kinderen de tuin doen is toch anders dan je eigen plekje

 6. O, wat ontzettend fijn voor je! Heerlijk met je vingers in de aarde en in de zomer een koel plekje! Genieten voor jou en ik geniet graag met je mee op je nieuwe blog!

 7. Ik ben zo blij voor je! Nu kan je weer genieten van het buiten zijn en je vingers in de grond. Het huisje ziet er enig uit.

 8. Heel leuk voor jou, met je groene vingers!
  Betekent het dat dit blog mettertijd verdwijnt? Of wordt deze nog gebruikt voor andere gebeurtenissen buiten de tuin?

Leuk als je een reactie achterlaat!