Regen en wind en dan…….

Vanaf ons vertrek afgelopen zondag, regende het al. Thuis, onderweg en eenmaal in Zeeland nog. In Zierikzee was het wel het natst, een flinke plensbui viel op ons neer.

Vanuit Zierikzee reden we langs plan Tuureluur richting Brouwersdam en het Noordzeestrand.Ook hier waren amper mensen, op het strand al zeker niet. Er stonden wel wat auto’s en campers langs het water. Veel waren het er niet.

Op de Brouwersdam heb je een spuisluis, die water doorlaat naar het Grevelingenmeer, er zwemmen vaak grijze zeehonden! En zwemmen ze niet in de spuisluis, dan zie je ze wel in het stromende water voor en naast de sluis. Je ziet een grijze kale kop omhoog komen, soms een langgerekt lijf. Heel bang zijn de zeehonden niet trouwens. Je kunt ze vanaf de dam heel goed bekijken. Ik zag er een stuk of 4.

We aten onze boterhammen en dronken koffie uit de thermosfles en zaten een tijdje langs de waterkant te genieten en naar de vogels te kijken. In de verte zagen we een vuurtoren staan.

Inmiddels was het eindelijk gestopt met regenen. En zagen we dat goed? Een stukje blauw in de lucht na al die regen en wind?

Na de lunch in de auto reden we iets verder en zagen daar twee surfers bezig. Het lijkt mij erg koud hoor om nu in het water te zijn…..De vuurtoren kwam ook wat dichterbij……

Dat het eb was, is hier wel duidelijk:

Na de surfers een poosje aanschouwd te hebben, gingen we weer verder en reden richting Vuurtoren. Die is voor het laatste verslag over deze trip en volgt later………

10 gedachten over “Regen en wind en dan…….

 1. Nog nooit gezien in het wild.. zeehondjes.. lijkt me fantastisch!
  Die surfers hebben van die isolerende pakken aan.. die zullen het wel niet koud hebben.. en nat werd je sowieso die zondag hahahaa!

  Ik dénk dat het de vuurtoren van Ouddorp is dan.. omdat je dat schreef bij mij, maar ik heb die zelf nog nooit van dichtbij gezien, alleen als streepje in de verte.. dus ik zou hem uit mezelf niet herkennen hoor.

 2. altijd leuk om grijze zeehonden te spotten Margriet

  slecht weer, maar dat kan die surfers niet deren

  knappe foto met een lichte voorkeur voor de tweede

  prettige avond

 3. Wij bezochten deze plekken vorig jaar in de zomermaanden en toen was het echt hartstikke warm. Voordeel dat jullie hadden, waren de zeehondjes want die waren er toen niet vanwege de grote drukte.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!