Storm

Vanmorgen was ik even snel naar de volkstuin om groente afval weg te brengen voor de compostbak en te kijken of er door storm Corrie schade is ontstaan. Gelukkig was er niets kapot en stond de kas nog helemaal en heel overeind. Het ging best te keer hier, afgelopen maandag! Bij de overburen zag ik wel twee ramen gesneuveld.

Dat het voorjaar er onmiskenbaar aankomt, zie ik aan alle bollen die opkomen. De eerste sneeuwklokjes staan in knop.

De eerste tulpen die ik vorig jaar gerooid had en die in de zomer in de schuur lagen, komen ook boven de grond………Dit blog over het overhouden van tulpen nog eens nalezen, klik dan hier

Dit lieveheersbeestje zit nog verstopt in een holle stengel van een plant en wacht op nog wat beter weer. Overigens was de temperatuur al best aangenaam vanmorgen.

Nog even en dan ga ik alle vaste planten terug knippen en de uitgebloeide bloemen uit de hortensia’s halen.Maar voor nu zit dat lieveheersbeestje er nog in en wie weet wat nog meer………

Nu nog een zaaiplan maken in de komende weken. Ik zie al weer foto’s van mensen die al paprika’s en pepers hebben gezaaid. Ik wacht nog een paar weken, anders staan mijn vensterbanken veel te lang vol met al die zaaibakjes….

13 gedachten over “Storm

 1. gelukkig geen schade an de kas, en tuin,
  heel mooi al die voorjaar bodes in de moestuin.
  nu is het maar behelpen met al dat grijze weer
  een beetje zon zou al fijn zijn,
  maar de eerste dagen zit dat er nog niet in, zag in de weer voorspellingen

 2. Geen twijfel aan dat het voorjaar eraan komt. Gelukkig maar en hopelijk wordt het een mooi warm niet te nat voorjaar. Ik ben al aan het voorbereiden voor de groenten e.d.

 3. Wij waren aan zee tijdens de storm. Best aangename temperaturen, prachtige hoge golven en veel opvliegend zand. Prachtige foto van de uitgebloeide hortensia. Persoonlijk vind ik het nog wat te vroeg om te zaaien.

 4. Nou, da’s geluk hebben, dat je kasje nog heel was.. hebben jullie het toch goed gerenoveerd vorig jaar.
  Ik zag vandaag de eerste krokusjes in een grasperk.. m’n hartje maakte bijna een vreugdesprongetje. haha! Da’s toch ook altijd leuk hè, als de lente begint, met al die groene puntjes die door de aarde steken! 🙂

 5. ja Corrie ging hier en daar flink te keer , gelukkig hadden jullie geen schade
  en kan het voorjaar maar komen om alle tuin plannetjes te gaan uitvoeren

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!