Voorjaarsbloeiers

Vandaag wat foto’s van verschillende voorjaarsbloeiers gemaakt met de telefoon, toen we even iets gingen ophalen in de tuin.

anemoon

Er staan al verschillende bollen in bloei, zoals krokus,een enkele narcis en sneeuwklokjes, maar ook wat viooltjes en anemonen.

crocussen
crocus
winterviool
voorjaarsbloeiers

In het gras komen ook de madeliefjes weer in bloei.

Afgelopen zondag kwam kleindochter aardbeien en bramen plukken.Ze was nogal teleurgesteld dat die er niet waren.Al snel richtte ze haar aandacht toen op wat er al in bloei stond in de tuin.Sneeuwklokjes,madeliefjes,viooltjes en anemonen werden geplukt.Even later was de kleur uit de tuin verdwenen en lag op tafel.

Toch gaat het snel in een week met deze hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.Vandaag waren er alweer genoeg voorjaarsbloeiers te zien.

Volgens de weersverwachtingen blijft het zacht en zonnig.Iedereen weet wel dat het niet normaal is voor deze tijd van het jaar en het gevolg is van de opwarming van de aarde. Toch genieten we allemaal van het lekkere weer in februari.Dat is wel dubbel……..

Op 23 februari 2018 schreef ik een blog en toen werd er nog -10 voorspeld.Volgens Piet Paulisma zouden we deze winter een horrorwinter krijgen. Tot vandaag is die voorspelling niet uitgekomen en wat mij betreft blijft dat zo!

Eén gedachte over “Voorjaarsbloeiers

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!