Onkruiden,kruiden,wilde bloemen en grassen

Vandaag een blogje over onkruiden,kruiden wilde bloemen en grassen.

Vanmorgen zo rond 9 uur liep ik met onze baby-kleindochter naar mijn zoon en schoondochter.De kleindochter had een nachtje gelogeerd bij ons. Ze spookt nogal eens in de nacht en zoon en schoondochter wilden wel eens nachtje ongestoord slapen.Er stond vandaag meer op mijn programma, dus ik wilde haar op tijd naar huis brengen.Van ons huidige huis naar hen is een wandeling van 45 minuten, helemaal door een stuk natuur. Het eerste stuk is een pad langs een dijk met schapen en een jachthaven en het laatste stukje door een aangelegd natuurgebied.Het was nog iets nevelig, verschillende vogels tjilpten door elkaar heen, de schapen blaten en kleindochter Fleur lag te lachen en te kraaien.Ik genoot van wat ik hoorde,van de geuren die ik rook maar ook van wat ik om mij heen zag.

De wilde bloemen,kruiden en onkruiden staan om deze tijd prachtig in bloei.Waar wij in de tuin ons best doen het meeste onkruid weghalen, groeit het nu welig in de bermen en op de dijken.Van veel bloeiende planten ken ik niet eens de naam,maar een paar ken ik wel.Het fluitenkruid en de boterbloemen vormen een prachtig geheel, tussendoor staat een witte,paarse of roze smeerwortel, een paardenbloem, een toef madeliefjes, grassen en paarse of gele voor mij onbekende bloemetjes. Het is een groot uitbundig boeket.In mijn tuin kan ik niet zo,n mooie compositie maken zoals  het in de natuur zomaar door elkaar groeit.Ik  kwam zelfs een stuk tegen waar daslook groeit,wat in Nederland toch een niet veel voorkomende plant is in de natuur. Ik kon het niet laten een paar foto’s te nemen met mijn telefoon.Daslook

Daslook

ffluitekruid en boterbloemen

fluitenkruid en boterbloemen

smeerwortel

smeerwortel

fluitekruid

fluitenkruid

Op de tuin gekomen later op de ochtend wilde ik bij de lunch een eitje bakken en kwam ik tot de ontdekking dat ik het doosje thuis op de gootsteen had laten staan. Gelukkig was een van de tuinders met kippen bezig op zijn tuin en kon ik een paar kakelverse eieren van hem krijgen.Dus ik was weer gered en we hadden toch beleg op onze boterham, een ei zo vers uit het kippenhok, zo vers had ik ze nog nooit gehad.

 

Eén gedachte over “Onkruiden,kruiden,wilde bloemen en grassen

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!