warm en droog

Het is warm en droog! Altijd iets te zeuren als je tuiniert, te nat, te koud, te droog, te warm……..

Het is fantastisch weer en wij genieten er van.Er is echter een maar, ik kan wel blijven lopen met mijn gieter. De regentonnen raken steeds leger, we hebben er 7 staan en bij allemaal is de bodem in zicht.Bij de inbraak afgelopen winter is onze pomp gestolen en we hebben nog geen nieuwe kunnen kopen, dus we hoopten op een bui. Alhoewel de lucht er dreigend uitzag is er geen druppel gevallen en volgens de weersverwachting komt er pas vanaf zondag regen.Vanmorgen dus toch nog een en ander met de gieter langs gelopen.Nog wat planten uitgepoot omdat ik dacht dat het bewolkt zou blijven maar eind van de ochtend was het toch weer zonnig, warm en droog……

Als wij op onze tuin komen, lopen we altijd eerst een rondje langs alle perken, bakken en kas.Toen ik bij het vak van de kolen aankwam, zag ik tot mijn schrik dat alle rode kool en bloemkool plantjes opgegeten zijn tot op de nerf van ieder blad. Er staat nog maar 1 rode kool plantje mooi en gaaf te zijn.Zie de foto onder. Van de rest is niets over

rode kool

rode kool

In onze walnootboom spotte ik opeens bloemknopjes, zouden we dit jaar al walnoten krijgen?

bloemetjes in de walnoot

bloemetjes in de walnoot

walnoot

walnoot

In de kas staan de uitgeplantte tomatenplantjes er mooi bij. Ik moet ze al gaan dieven.Ik de kas heb ik het ras Glossy roseblue gezet.

tomaat Glossy roseblue

tomaat Glossy roseblue

De overige rassen heb ik allemaal buiten gezet, ik heb niet veel plaats in de kas want aan de andere kant heb ik paprika’s gezet.Ik heb wel eerst goed gekeken welk ras ik waar kon gaan zetten, is het een stamtomaat of een kleine plant……

Zodra de planten groter zijn zal ik een blog schrijven over de tomatensoorten.

In de bloementuin groeit alles ook prima.Vandaag heb ik de cosmea’s en zinnia’s uitgepoot. Ze zonnebloemen had ik afgelopen week al gedaan, maar een aantal daarvan zijn ook net zo snel weer opgegeten. Iedere slak die ik tegen kom gooi ik weg, ver van onze tuin. Ik moet bekennen dat ik de naaktslakken niet spaar, die maak ik dood.Sorry daarvoor, maar dat zijn van die veelvraten………en ik vind het vieze beesten…..

clematis

clematis

insectenhotel

insectenhotel

Afgelopen week heb ik met een veilingkistje, terra cotta potjes, touw, dakpan, dennenappels, blad, bamboe, houtsnippers en stro een insectenhotel gemaakt. Ik had op instagram een foto voorbij zien komen en vond het een leuk idee.Ben heeft de bamboestokken voor mij in stukken gezaagd en in een mum van tijd was dit het resultaat.

In de aardbeiplanten zitten ongelooflijk veel bloemen en de eerste aardbeien in de kas beginnen al te kleuren, mmmmm

aardbeien komen er aan

aardbeien komen er aan

Het blijft niet meer zo warm komende dagen, maar droog wel. Alles verlangt naar een regenbuitje inclusief mijzelf ,even niet met het gietertje!

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!