Niet veel te melden

De laatste tijd heb ik niet veel te melden, er gebeurde niet veel schokkends. Sporten. Werken. Veel de deur uit gaat nog niet want met man gaat het nog niet echt vooruit.

Onze oudste kleindochter en jongste kleinzoon waren jarig. De jongste kleindochter en oudste kleinzoon kwamen logeren.

De jongste werd 1 jaar, wat vliegt zo’n jaar om en als je naar zo’n kindje kijkt, wat wordt ie snel groot. Nou heeft dit kind haast met alles, kon snel lachen, kruipen, zitten, staan en lopen. Met 8 maanden klom hij de trap al op. Het is een ondernemend ventje. Je komt ogen tekort met hem, want hij klimt overal op of juist uit en laat je de deur even open staan dan is hij al op pad om de grote wereld te gaan ontdekken. Zo snel waren de oudere kleinkinderen geen van allen. Het belooft wat!

Voor elk kleinkind maak ik ieder jaar een fotoboekje met daarin de foto’s van de dingen die ik met ze deed op de oppasdagen van het voorbije jaar. Ze krijgen dit altijd cadeau op hun verjaardag. Kleindochter Lieke, enthousiast als ze altijd is, riep ze dat ze er nu al 7 heeft. Wat niet helemaal waar is, want ik begon er pas mee toen zij drie werd en de foto’s van de eerste drie jaar zitten in 1 boekje. Toch vinden ze de boekjes altijd leuk en zeker de twee meiden kijken er veel in.

Portretten

Die twee jongens zijn, zo klein als ze zijn, altijd aan het jakken en stoeien. Een foto is niet makkelijk gemaakt. Ik wil liefst foto’s maken als de kleinkinderen er geen erg in hebben, maar vaak hebben ze me toch in de gaten.

De reacties zijn dan verschillend. Oudste kleindochter Lieke gaat ervoor zitten met een gemaakte “cheese” lach. Kleindochter Fleur houdt niet zo van foto’s, maar als je vraagt of ze nog een mop weet, begint ze al te lachen en het is zaak dan snel te klikken… Aaron, de derde, vindt er ook niets aan, die moet ik lijmen met een snoepje, dan wil hij wel even poseren.

De jongste echter, die gaat er helemaal voor zitten met zijn mooiste lach en dan komt hij als een speer naar mij toe om dat zwarte mooie apparaat eens even vast te houden en te proeven. Alles gaat in zijn mond, dus ook mijn telefoon of de riem van de camera…….

Sinds de fotocursus heb ik veel leuke foto’s gemaakt van het spul, maar zoon en dochter houden er niet van foto’s van hun kroost herkenbaar in mijn blogs te zien. Dit in verband met misbruik van kinderfoto’s Dus wat ik kan laten zijn wat foto’s waarop hun gezicht niet in zijn geheel op staat

Kiekeboe spelen vanachter de gordijnen, een van de favoriete spelletjes
Hutten bouwen van takken in het bos of park, deze kleindochters die soms als prinsessen gekleed zijn, vinden het zalig
op de kinderboerderij

12 gedachten over “Niet veel te melden

 1. Fijn blogbericht. Het fotoboekje voor elke verjaardag is een schitterend idee. Later, als ze volwassen zijn, gaan ze daar nog het meest aan hebben.
  Mijn kinderen (en de andere kleinkinderen) kregen elk van mijn moeder op hun 18e verjaardag een fotoalbum dat ze over de jaren heen samengesteld had. Een immens werk, en soms vond ze het ook moeilijk (de kinderen van mijn oudste zus kwamen weinig), maar ik merk nu echt wel dat mijn kinderen daar heel blij mee zijn en er veel belang aan hechten. Ze vinden het echt wel een heel waardevol cadeau.

  • Ik vind het leuk om te doen en het helpt me meteen de foto’s te ordenen in mapjes. Mijn zoon zegt altijd dat het hen helpt al de leuke momenten te herinneren en dat geldt ook voor mijzelf. Vaak denk ik zelf ook, oh ja dat was ook dit jaar!

 2. Wat een leuk origineel idee van dat fotoboekje voor de verjaardagen van de kleinkinderen.
  Persoonlijk zou ik daar ook voorzichtig mee zijn, om foto’s uit de privé kring te publiceren. Al helemaal als het kinderen betreft. Ik begrijp die reactie van jouw eigen kinderen dus zeker wel.

 3. Mooi dit blogje
  Er valt met kleinkinderen altijd iets te melden. En de foto’s zijn geweldig.
  Ik herken overigens de terughoudend wat het plaatsen betreft van mijn dochter over mijn kleinkinderen, in ieder geval de jongere kleinkinderen. En de twee oudste van bijna 21 en 17 willen sowieso zo niet dat er iets over hen geschreven wordt.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!