Adembenemende Luchten

Maassluis

Ik heb vaak in Maassluis langs de Nieuwe Waterweg gewandeld met de kleinzoons in kinderwagen en wandelwagen.Mijn dochter en schoonzoon wonen met hun kinderen in een nieuwbouwwijk, het Balkon genaamd. Vanuit hun keukenraam kun je de schepen op de Nieuwe Waterweg langs zien varen.

Langs de oever staan borden met teksten, die ik weleens op de foto zette maar het zei mij eigenlijk niets. Tot ik er toevallig achter kwam dat alle borden samen een gedicht vormen:

Maassluis

Maaswater kabbelt onder
Adembenemende luchten
Avontuur op nieuwe grond
Sirene lokt sierlijk schoon
Schip glijdt over Waterweg
Landinwaarts steeds lichter
Uitzicht op een verre haven
Inzoomen op de overkant
Samenstromen

Dichter: Henriette Faas

De panelen zijn van anderhalve centimeter dik cortenstaal. Dat heeft de speciale eigenschap dat er een dun roestlaagje over ligt maar dat het verder niet wegroest. Het is weerbestendig, verf als beschermlaag is niet nodig.

Ik vind het altijd lekker langs het water te lopen en naar al die machtige zeeschepen te kijken die soms richting Havens van Rotterdam of de andere kant op, richting zee varen. Pas zag ik een cruiseschip van misschien wel 10 of meer verdiepingen, het leek wel een varend flatgebouw. Helaas had ik mijn telefoon net niet bij de hand. Ik had al wel de hoorn van het schip gehoord, later vertelde mijn dochter dat ze die vaak gebruiken om mensen te waarschuwen zodat ze kunnen komen kijken of foto’s maken.

Adembenemende luchten

In mijn archief heb ik een mapje met foto’s van alleen maar luchten. Uit het raam van het huis aan de rivier waar ik tot de scheiding woonde, hadden we vaak prachtige luchten als de zon bv onderging. Waar ik nu woon zie ik dat spektakel jammer genoeg niet meer.

Ook luchten van vakanties of strandwandelingen heb ik veel.

Nou zullen jullie denken, alweer een blog? De derde in 1 week? Het komt omdat ik dat wordpress thema gewijzigd heb en er nog wat dingetjes niet goed waren. Om te kijken of alles nu goed staat, moest ik iets publiceren. Dan maar meteen een heel verhaal hè!

 • Er kwam bij jullie een popup in beeld om je te abonneren, wat heel vervelend is als je al geabonneerd bent. Melodyk tipte mij op een blog van Rietepietz waarin beschreven staat hoe je dat weer weg haalt. Dus als het goed is, zien jullie het nu niet meer.
 • @ Bea [ Matroos Beek]: ik ben benieuwd of bij jou nu het probleem ook verholpen is?
 • @ Els van G.: Heb je nu een melding in je mail gekregen dat er een nieuw blog is geplaatst?

 

 

 

 

24 gedachten over “Adembenemende Luchten

 1. Die panelen zijn best bijzonder hè?
  Ik vind de kleur zo mooi.
  Een mooie serie van de lucht, het is nooit hetzelfde!
  Langs de Waterweg is altijd wel iets te zien.
  Of die pop-up bij mij nog tevoorschijn komt, weet ik eigenlijk niet.

 2. Prachtige luchten. Ze benemen letterlijk de adem.
  Mooi gedicht ook met de beginletters van Maassluis.
  Ik kan niet op de gewone manier reageren, maar nu ik het door heb, lukt het me wel.

 3. prachtige luchten Margriet
  ik heb er lang geleden gelopen en nam het pontje naar Rozenburg
  of ik die spreuken zag , geloof het niet , maakt wel een mooi gedicht

 4. Wandelde daar ook al vaak, maar die dichtkunstwerkjes zag ik nog niet.. staan er nog niet zo lang? Is alweer even geleden dat ik er wandelde. Ik vind gedichten in de openbare ruimte geweldig.. wij hebben in NL al weinig aandacht voor poëzie op school vind ik.. en zo komt iedereen het tegen.
  Ik zet hier in Rotterdam eigenlijk zelden luchten op de foto.. er staat teveel voor. 😉 Alleen als ik langs de rivier wandel.. daar is het opener.. een mooie wolkenlucht boven al die wolkenkrabbers is ook wel gaaf. 😉

  Ik heb geen problemen hier.

 5. Als dat niet mooi is, een soort verborgen poëzie! Die luchten zijn inderdaad adembenemend.
  Lie(f)s.
  @Ik krijg een melding als je blogt, en zie geen popups.

Leuk als je een reactie achterlaat!