Sporten en afvallen 6

Vorig jaar startte ik met sporten in een sportschool. Doel was afvallen en een betere conditie krijgen. In eerste instantie trainde ik in een kleine sportschool met een personal trainer. Ik viel 8 kilo af, wat ik goed merkte. Aan mijn kleding sowieso maar ook met bijvoorbeeld trap lopen. Ik kon nu 4 trappen op, zonder dat ik eenmaal boven, bijna aan de beademing moest.

Door de scheiding nam ik afscheid van de personal trainer en schreef mij in bij de sportschool recht tegenover mijn nieuwe huis. Tot nu toe ga ik echt trouw minstens eenmaal per week sporten. Vaste prik is een groepsles voor 50-plussers. Leuk en vaak best pittig.

Ik ontmoette daar een vrouw die ik al van gezicht kende, ze woont in het flatgebouw waar ik tot mijn scheiding woonde. Daar spraken we elkaar nooit, zeiden gedag in de lift maar dat was het. Nu bij het sporten maakten we vaker een praatje en hadden we wel een klik. Sinds een paar weken sporten we nu om de week samen op zondag ochtend. In de andere week werk ik op zondagochtend, dus dan kan ik niet. Samen sporten is voor mij meteen een stok achter de deur om ook echt te gaan.

Aangekomen

Sinds november raakte mijn gewicht uit balans, er kwam een kilootje bij en nog een. Teveel snoep zoals chocoladeletters, gevuld speculaas, boterstaaf, etentjes buiten de deur, visite die met lekkers aankwamen. Kortom binnen 2 maanden kwam er weer drie- en halve kilo bij. Dat moet er nu weer snel af want anders ben ik in no time weer op mijn oude, veel te zware gewicht.

Bewegen

Naast het sporten ben ik nu ook begonnen met wandelen.Gisteren en vandaag scheen die zon zo heerlijk. Buiten was het echt wel heel koud, maar eenmaal een poosje aan het lopen, kreeg ik het lekker warm.Deze drie eenden waggelden over het ijs wat op de sloot ligt. Gisteren liep ik 3,5 kilometer, vandaag ruim 2.Dat is natuurlijk niets vergeleken met wat sommigen van jullie lopen, maar je moet ergens beginnen, toch.

Donckse velden

In mijn buurt ligt het landgoed wat jullie inmiddels wel kennen uit mijn blogs, daarom heen ligt een mooi natuurgebied, de Donckse Velden.

Een wandeling over de buitenplaats en de omringende velden is in totaal 6.7 kilometer.
De woonwijken die nabij het landgoed liggen, worden op afstand gehouden door de links en rechts gelegen Donckse Velden. Deze voormalige agrarische gronden zijn omgevormd tot natuur en recreatie gebieden. Om het al oude Donckse bos geen concurrentie aan te doen zijn de gebieden heel ruimtelijk ingericht. In vrij korte tijd hebben ze zich tot een afwisselend natuurgebied ontwikkeld.[ bron Natuurvereniging IJsselmonde]

Het gebied wat links ligt kende ik wel, daar ging ik al wel eens fotograferen. De rechterkant had ik wel gezien vanuit de auto,maar ik kwam er nooit. Gisteren liep ik langs de ingang en realiseerde ik mij dat dit hartstikke dichtbij ligt. Vandaag ging ik daar wandelen. Ik maakte het rondje niet helemaal omdat ik moest gaan werken. Dat komt binnenkort vast nog een keer want het is op loopafstand van mijn huis.

Ik had gehoopt wat meer rijp te zien maar dat zag ik maar op een enkele plek onder de bomen in de schaduw.

De molen hieronder staat aan het begin van het gebied. Ik weet eigenlijk niet of het er voor sier staat of echt een functie heeft in de waterhuishouding van het gebied.

Ondanks de kou was het lekker een stuk te lopen. Er zijn weer wat extra calorieën verbrandt…..en ik ontdekte een leuk wandelgebied vlakbij huis.

 

Alle foto’s nam ik vanwege de kou met mijn telefoon.

 

27 gedachten over “Sporten en afvallen 6

 1. Ik fotografeer ook veel met mijn gsm hoor… .zit prima camera in en tijdens de wandelingen kan dat ook prima.

  PS…als je tijd hebt, app je me dan ff (gaat over je blog)

 2. Moedig van je om toch weer het sporten op te pakken. Een sportschool is niets voor mij, die toestelln zijn te zwaar voor mij. Ik doe het op mijn manier en wij zijn geluukig geen snoepers. Afvallen lijkt me echt moeilijk.

 3. Super dat je je sportieve leven weer hebt opgepakt. Ik duim dat het gauw resultaat mag geven. Ik wil nog steeds graag met je wandelen in de Grienden maar ik momenteel teveel dingen om het te kunnen inplannen.

 4. Heb daar heel vaak met Axel, onze vorige hond gelopen, toen ie wat ouder werd en artrose in z’n achterpootjes had. Dichtbij de plantenkas waar ik vaak spullen koop, dus dan daar de auto laten staan en met hem een stuk die velden rond. Een kleine maar fijne wandeling werd dat dan, dat die hond ook goed aankon en geweldig leuk vond. Heb het indertijd zien veranderen van eigenlijk maar weinig tot een mooi wandelgebiedje.. en die molen staat daar inderdaad al heel lang.. volgens mij boven een wateroverlaat, dus misschien heeft ie toch wel érgens nut voor. 🙂
  Hier vliegen de kilo’s er ook weer aan.. jammer genoeg! Sinds Jaxon niet meer zo graag wandelt, worden onze rondes korter.. en je hebt de beweging echt nodig om op gewicht te blijven.. minder eten alléén werkt niet. Vandaar dat ik probeer zoveel mogelijk georganiseerde tochten in het weekend te doen. Hoeveel kilometers je loopt maakt eigenlijk niet uit, al gaat het afvallen pas na een uur wandelen beginnen.. maar als je echt stevig doorstapt waarschijnlijk ook wel na drie kwartier al.. 😉 Vind het goed van jou, die sportschool, dát trekt mij nou echt helemáál niet!

  • ik moet zeggen dat ik de groepslessen met leeftijdsgenoten wel leuker vind dan die apparaten. Tijdens de groepsles wordt er vaak gelachen en een lolletje gemaakt en ik leer meteen wat mensen kennen.

 5. Met zo’n prachtig natuurgebied in de buurt zou ik ook niet veel binnenshuis te vinden zijn hoor. Wandelen is goed voor lijf en leden en… het levert je ook nog hele mooie foto’s op.

 6. Wat een leuke blogpost . Fijn dat het klikt met de medesportster gezellig samen is toch leuker dan alleen
  En succes met het afvallen
  En heel mooi wandelgebied dicht bij huis, daar zou ik zeker gebruik van maken ( doe ik zelf hier ook aan het strand en in het natuurgebied)

 7. Je bent weer lekker bezig,ik loop ook elke dag een stukje en begin het leuk te vinden je ziet van alles wat je niet wist dat het er was .mischien wel leuk om eens samen te lopen in het park tussen ons in.

 8. Mooie plekjes hoor Margriet ,maar je weet lopen is niet een ding van je moeder .Ik zoek mooie plekjes met de auto .Dat gaat vlugger.

 9. Ik haat sporten. Ik woon vlakbij een van de grootste en mooiste natuurgebieden in Vlaanderen, maar daar wandelen zegt me totaal niks. Ik vind het zo saai. Dadelijk ga ik wel eens even naar de schaatsers kijken, dat is wel mooi.
  Eén keer per week doe ik – tegen mijn zin, maar ik verplicht mezelf – met een aantal 60+ dames een uur intensief workout. Zal blij zijn als het fietsseizoen weer begint, dan mag ik van mezelf stoppen met de workouts.

 10. Je niet laten ontmoedigen door enkele kilo’s meer! Wandelen is sowieso (ook) goed. De blog (foto’s) is een extra motief om op pad te gaan.
  Lie(f)s.

 11. Goed bezig Margriet.
  Binbenkort een keer afspreken?
  Kom ik naar je toe en fasn we samen een flinke wandeling maken.
  Ik wil die mooie plekjes wel wens zien.

 12. Goed bezig .. gelukkig dat je in no time jezelf herpakt hebt.
  Het levert een mooie wandeling en prachtige foto’s op.
  Het gaat niet om de afstand hé. Doe wat je aankan!

 13. mogge Margriet
  goed van je dat je het sporten zo weet vol te houden
  ik moet ook hoog nodig weer aan de wandel , ben ook veel te zwaar
  je hebt mooie foto’s gemaakt van dat mooie rondje dat je wandelde , aan de voet van die molen zou ik zeggen die is er voor de sier , kan ook best zijn dat men de onderkant heeft gemoderniseerd 🙂

  geniet de dag

 14. Ik heb vaak bewondering voor mensen die de moed en volharding hebben om te sporten. Mij lukt het niet, ik hou het bij wandelen van tijd tot tijd. Hou dus maar dapper vol. En geniet de mooie omgeving.

Leuk als je een reactie achterlaat!