Roze?

 

In mijn vrouw-alleen-huis kon ik, toen ik de sleutel kreeg, de kleuren gebruiken die ik zelf leuk vond. Ik schilderde daarom een van de muren in de woonkamer roze. Niet zo’n biggetjes roze kleur maar een mooie warme kleur.Beetje terracotta roze-achtig.

Ik liet een aantal van mijn eigen foto’s afdrukken in zwart-witte vergrotingen en hing die aan de grijze muur tegenover de roze muur. En dat bevalt me toch niet zo. Misschien dat de foto’s net te klein zijn om goed te zien wat de afbeelding is of wellicht koos ik verkeerde foto’s uit.

Vandaag schijnt de zon de woonkamer in en bekruipt mij een lente-achtig gevoel.Naar die saaie foto’s kijkend besloot ik naar foto’s met kleur te gaan zoeken. Die zwart-witte bewaar ik dan wel weer voor de herfst/winter.

Bloemen?

Vanuit de volkstuin periode heb ik duizenden foto’s in mijn archief. Veel macrofoto’s maar ook gewoon foto’s van bloeiende bloemen.

Hoe langer ik kijk hoe minder ik weet wat ik zou moeten kiezen.

Geen bloemen maar roest misschien?

Of een mooi havenfotootje uit een vakantie in Bretagne?

Een hek?

Mosjes?

Rivier?

Misschien moet ik maar eens op pad om totaal andere foto’s te maken en er dan bij te bedenken dat ze aan de muur moeten komen te hangen……..

Of toch maar roze?

Zoals jullie misschien zien, ben ik van thema gewisseld omdat ik geen zin meer had in steeds problemen die het oude thema wat ik gebruikte, gaf. Met hulp van Melody wijzigde ik de website en hoop ik dat jullie nu geen problemen meer ervaren bij het lezen of reageren! Dank je Melody!

28 gedachten over “Roze?

 1. Het hek en de musjes! Wat ene prachtige foto’s en die vervelen niet snel. Je kan erbij wegdromen. Meer van zulke foto’s 🙂

  En dit WordPress thema is heel fijn!

 2. Bij het maken van een keuze, zou ik alleen maar onrecht aandoen aan de andere foto’s dus doe ik het lekker niet. Ze verdienen allemaal hun eigen plekje in deze mooie reeks Margriet.

 3. Ik vind het ook altijd een drama om foto’s uit te kiezen die ik aan de muur zou willen hebben. Tot nu toe heb ik die keuze dan ook nooit kunnen maken en hangt er geen enkele foto 🙁 terwijl ik wel veel vergrotingen heb laten maken maar achteraf vind ik het dan toch niks voor aan de muur.
  Overigens heb ik wel andere dingen hangen hoor, geen kale muren 😉
  Van jouw foto’s zou ik voor het roestige raamwerk of het hekje gaan denk ik, maar het is natuurlijk heel persoonlijk.

  • Ik ben er ook niet uit hoor. Het hekje heb ik al in een mixpix hangen, ook in zwartwit. Maar misschien is hij groot mooi aan de muur. Ik weet het gewoon nog niet☺

 4. ha die Margriet
  en een mix van een aantal , zeg mooie haven met een hek van paaltjes welke met mooie mosjes zijn bedekt
  wat je ook zal kiezen , ik wed dat het mooi zal zijn
  suc6

 5. Sowieso die twee roze bloemharten rechtsonder in de collage, misschien heb je er daar nog meer verschillende van?.. lijkt me heel mooi tegenover een roze muur! Ik snap zelf nooit wat mensen mooi vinden aan zwartwit.. vind het altíjd wat saaiig.. de wereld is toch ook niet alleen maar zwartwit?.. júíst niet.. gelúkkig is er kléúr! 🙂

 6. Des te meer foto’s bekijkt des te moeilijker wordt de keuze… keuzestress, ik ken mensen die dat ook hebben 😉 Ben er zelf gelukkig niet eentje van maar het is wel lastig denk ik.

  Nogmaals, graag gedaan.

Leuk als je een reactie achterlaat!