De bloemen van onze kleindochters

Vroeg in het voorjaar mochten de twee kleindochters van zes en vier onder de appelbomen bloemen zaaien. Vorig jaar had ik zaden gedroogd van allerlei insecten lokkende bloemen uit onze tuin. Veel van de bloemen stonden toen onder de druiven, maar omdat de kas veranderd is, hebben we de druif verzet .

Ook kreeg ik een klein pakje insecten lokkende zaden ergens bij. Ik had alles door elkaar gehusseld en het resultaat is heel fleurig.

Fleur bezig met het zaaien

Lieke bekijkt eens hoe ze het zal aanpakken

Stuk voor stuk

Het zijn stuk voor stuk leuke bloemen. Goudsbloemen in geel en oranje, juffertjes in ’t Groen in wit, paars, lila en wit/lila, bolderik, phacelia, verschillende papavers, lavatera. Maar er zijn ook bloemen tussen waarvan ik de naam niet ken en ook niet vind op mijn app Obsidentify, zoals de eerste twee foto’s hieronder

koekruid, goudsbloem en bolderik
papaver
papaver
papaver
deze roze bloemetjes heten volgens de app: koekruid [ Vaccaria hispanica] Vacca betekent koe, maar waarom de plant zo heet is onbekend. Het is een teer bloemetje, dus de link met een koe kan ik niet maken. In de tuintjes bloeit hij ook in wit.
wit en roze koekruid en phacelia
papaver en wit koekruid

Inmiddels beginnen de juffertjes uitgebloeid te raken en begint de Oost-Indische kers vanuit de bak van de jongste kleindochter de tuin te verkennen. Ooit begon ik met rood, oranje en geel. Maar inmiddels hebben ze allerlei kleuren gekregen. Als je niet oppast nemen ze de hele tuin over, want het zijn planten die behoorlijke ranken krijgen waarmee ze kruipen of klimmen. Ik vind de bloemetjes van deze, overigens eetbare, plant erg mooi, ze trekken met hun felle kleuren ook veel insecten aan.

en laat er nou net een boomblauwtje voor het oog van mijn camera de bloem van de Oost-Indische kers induiken…..Mooier als dit kreeg ik hem niet, want hij was meteen weet weg naar de tuin naast ons.
gele goudsbloem
ik zou zelf nooit voor een combinatie roze-oranje kiezen, maar hier staat het toch prachtig! Roze lavatera en oranje goudsbloem
onbekend bloemetje

Zodra de zon schijnt worden de bloemen druk bezocht door insecten. Tegen onze zoon heb ik gezegd dat hij snel moet komen met de meisjes zodat ze uit hun eigen tuin kunnen plukken!

22 gedachten over “De bloemen van onze kleindochters

  1. Pingback: Roze? - Choices, Changes, ChancesChoices, Changes, Chances

  2. Dat zullen de kinderen ook echt mooi vinden denk ik.. dat er zóveel moois uit die zaadjes is komen bloeien. Was wél geluk hebben misschien.. heb zoiets ook weleens geprobeerd en het enige dat eruit opkwam was een phlox..! Díé is wel járen teruggekomen.. dus dat was wél een sterke hahaha!

  3. wat een LIEFDEVOLLE OPA en OMA .. om de liefde te willen doorgeven aan de kl.kinderen “om te gaan met de natuur”.

  4. Wat zijn ze mooi! Ik had zo’n pakje gemengde zaadjes gekocht, maar er komt bijna niks uit.
    Kleinzoon had hier aadappelen gepoot. Benieuwd wat de opbrengst zal zijn.

Leuk als je een reactie achterlaat!