Droog

Afgelopen zondag regende het hier eigenlijk de hele dag door met tussenpozen. Ik dacht dat er best wel aardig wat gevallen was, maar toen ik dinsdag in de regenton keek, was er maar een kwart van gevuld. Maandag had ik op de twee kleinzoons gepast en ik dacht dinsdag te beginnen met natte aarde. Niets wees er echter op dat het geregend had, alles was nog steeds gortdroog.

Ik was er vroeg en begon eerst met een rondje door de tuin met de gieter. Alle potten en de planten in de kas hadden dringend behoefte aan water, want water geven was na vrijdag niet meer gebeurd dus alles was droog en hing soms slap.

Bol

Na de kerstdagen had ik de uitgebloeide amaryllisbol mee naar de tuin genomen en in een hoek van de aardbeien bak in de aarde geduwd. Tot mijn verbazing zag ik pas tussen het aardbeienblad een bloemknop verschijnen en gisteren was hij open! Twee maal plezier dus!

Kersen en spechten

Deze foto maakte ik vorige week vrijdag. Ik dacht ik laat ze nog even wat roder worden….Nou dat hoeft niet meer, er hingen alleen nog steeltjes met pitten☺ Volgens een tuinbuurman pikten de spechten ze….

We hebben namelijk steeds drie jonge kleine bonte spechten in de tuin, we hingen er speciaal vetbollen voor op om ze af te leiden van het rijpe fruit…… Het zijn net echte pubers, ruzie dat ze kunnen maken met elkaar, wie er het eerst op mag zitten! Ze maken een kabaal van jewelste tegen elkaar.

Al met al heb ik nog een klein bakje kunnen plukken. Ik hoop dat het ze gesmaakt heeft! Ik geniet er wel van ze steeds in de tuin bezig te zien.

Aliens in de tuin

In het blog van een tijdje terug over de lieveheersbeestjes, schreef ik over het verpoppen.

Iedere dag keek ik of ik iets zag gebeuren. Op een dag zag ik hem nog altijd zo zitten, maar wel bewegen. Helaas, toen ik na een uurtje weer ging kijken, was het wonder al geschied en zag ik alleen een leeg omhulsel

Nu ik er meer op heb gelet, zie ik werkelijk overal van die poppen hangen. Het doet een beetje buitenaards aan….Aliens in mijn tuin!

Ik zag er toch nog een die net uit de pop gekomen was en nog geen stippen had………..

Sprinkhaan

Bij het dieven van de tomaten kwam ik weer een grote groene sabelsprinkhaan tegen.Iedere keer schrik ik ervan als ik opeens oog in oog sta met een of ander insect wat ik niet verwach. Of het dezelfde is als die van vorige week, weet ik niet. Hij was dan inmiddels al wel twee maal zo groot geworden……..Over aliens gesproken, ook deze lijkt wel een buitenaards wezen als je hem van dichtbij bekijkt….

Dauw

De dauw lag nog op het gras en de planten, zo vroeg in de ochtend. De heermoes die tussen het gras omhoog komt, ziet er met die druppels prachtig uit:

Moestuin

Ondanks de droogte doet eigenlijk alles het dit jaar. Hadden we vorig jaar zoveel slakken, dat is gelukkig dit jaar beperkt gebleven. Ik had door de ervaring van vorig jaar met die slakken wel dubbele hoeveelheden gezaaid van alles. Het gevolg is dat ik nu al om kom in de courgettes☺ en waarschijnlijk snel in de tomaten. Daarover weer eens in een volgend blogje

tomaten in wording

Nu maar hopen op een lekkere onweersbui vannacht, zodat onze regentonnen weer vol zijn en de tuin wat water krijgt, hard nodig nu het zo droog is.

25 gedachten over “Droog

 1. Wel een heel mooie oogst in de brede zin des woords…. al heb je niet zelf alles mogen proeven in de letterlijke zin … en ja die bollen herplanten, zo eluk als er dan weer bloei in komt…. mijn ‘oude’ amaryllisbollen bloeien weer in een dierenpark omdat ik ze aan de tuinman aldaar gaf, ook zo leuk.

 2. Nou, je wens is denk ik wel vervuld.. het heeft hiér vannacht in ieder geval flink hard geregend.. de rododendronbloemen in de voortuin zijn weer helemaal bijgekomen zag ik hehe.
  Álle insecten zijn van dichtbij net aliëns.. zie je dat nu pas..?? brrrr ik vind het griezels, allemaal! 😛

 3. Hier in België ook droog maar morgen gaat het regenen. Hopelijk stop het zondag voor de opentuindag. Hebben genoeg regen gehad tijdens de 1ste opentuindag. Mooi verhaaltje over de kersen, hier juist het zelfde, hebben geen kersen moeten eten.spijtig. Fijn weekend
  Margriet.

 4. Prachtige foto’s ! Gelachen met je kersen- weg verhaal , hier van hetzelfde….. de boom hing vol , hing……
  Hoop dat je dit jaar meer frambozen kunt eten .

  • Frambozen, zoveel! Ik ben echt heel blij met jouw tips! De frambozen op de oude takken naderen het einde en als het goed is gaan ze dan komen op de nieuwe takken. Ik ben benieuwd. We eten iedere dag frambozen nu, kleinzoon Aaron is er ook gek op.

 5. Gortdroog was het hier en opeens twee dagen veel regen, een verademing voor de tuin. Altijd teveel courgettes, ik ken dat. Hoop dan altijd dat er buren zijn, kan ik uitdelen.

  • Tot nu toe krijg ik ze nog wel weg, vandaag nog tomaten-courgettepureersoep gemaakt. Afgelopen maandag bij dochter courgette-doperwtjes soep gemaakt, ook zo lekker. Ik liet er ook 3 bij haar achter, om bv courgettepasta van te maken.

 6. Ik ging ook zitten achter mijn computer om een blog te schrijven over droog! hier is het ook zo. Er wordt regen voorspeldt helaas maar 1 mm. We zullen het ermee moeten doen!

 7. dat is mee genieten zo van wat er zich allemaal in je tuintje afspeelt
  van ruziënde puberende Spechten tot aliens 🙂
  ja het is overal gort en gort droog , en niet echt veel regen in het verschiet

Leuk als je een reactie achterlaat!