Koelte

Wonen langs een rivier is iedere dag anders. Het uitzicht geen minuut hetzelfde. Weersomstandigheden bepalen of wij op het balkon kunnen of niet. Soms is het heerlijk weer, zijn we de hele dag lekker buiten bezig geweest in onze tuin. Als we dan thuis komen, lijkt het hier wel een andere streek en is het koud met harde wind.Als er windkracht 7 of meer opgegeven wordt, haal ik alles naar binnen. Het kan echt spoken. Menige stoel is al eens naar beneden gewaaid, gelukkig niet die van ons. De was buiten drogen kan alleen als de wind vanaf het zuidoosten komt, anders waait het wasrek om…..

Maar vandaag kunnen we buiten op het balkon en is het hier beter toeven als op de tuin, waar we weg zaten te smelten.

Drukte

Op het water is het een drukte van belang.Iedereen zoekt koelte op het water Plezierbootjes, vissersbootjes, speedboten, kano’s, rubberboten, jetski’s, maar ook de beroepsvaart vaart gewoon op zaterdag.

Om de cruiseschepen maar niet over te slaan. Daar varen er dagelijks wel 10 of meer langs op weg naar Rotterdam of weer vertrekkend naar andere bestemmingen. Ze komen vanuit allerlei landen, Nederlandse, Duitse, Belgische, Zwitserse…..Altijd leuk om te zien.Sommige hebben een golfbaan op het dek, andere een zwembad.

Vanaf 10 hoog lijken alle boten klein, in werkelijkheid zou ik ze beneden nooit helemaal in beeld krijgen denk ik.

Wij kijken naar het drierivierenpunt,[ Noord, Lek en Nieuwe Maas] langs een pier ligt vandaag een klein bootje, de eigenaars daarvan genieten daar al een paar uur.Mevrouw leest haar krantje, meneer staat de hele tijd te kijken naar wat langs komt en zoonlief wil graag bruin bakken.Waarschijnlijk hebben ze er helemaal geen erg in dat wij allemaal mee genieten…….

Jongelui varen met jetski’s, speedboten racen voorbij.

Soms is de hele familie mee en zitten de dames onder de parasol die ook in het bootje past

Wie kan het snelste……..

Zo zie je maar, we kunnen uren kijken en vaak eindigt het zo:

11 juni jl

Een kleine impressie van vandaag. ….Zeg nou zelf, dit verveelt toch niet?

25 gedachten over “Koelte

 1. Het moet heerlijk zijn om vanop tien hoog naar de voorbijvarende vaartuigen te kijken, in alle vormen en kleuren. Ik vergelijk het een beetje met hoe ik geniet van naar de vogels te kijken – in alle maten en kleuren – in ons stadstuintje.

 2. Wat een mooi uitzicht heb je Margriet. Jij zat op de eerste rij om te genieten van de frisheid van het water. Gisteren was het hier echt geen weer om naar buiten te gaan. Gelukkig is het vandaag na een kleine bui al wat frisser. Fijne week.

 3. Heerlijk en zeer herkenbaar! Dat cruiseschip zagen wie hier ook al eens voorbijgaan. De boten die hier voorbijvaren zijn meestal containerschepen. Met de wind kan het spoken doch hier wordt alle was buiten gedroogd, tenzij bij storm. Het kan, ook de meubels blijven gewoon buiten. Wij zitten dan ook niet zo hoog. Het is een lage flat met zes verdiepingen waar slechts 11 koppels/families. Wij wonen op het derde. En ja… die zonsopgangen en -ondergangen zijn schitterend. Leuk logje! Ik heb ervan genoten!

  • containerschepen zien we hier ook, maar vast niet die grote die jij kunt zien. Zeeschepen zien we niet. Er vaart van alles voorbij, van schepen met brugdelen tot auto’s of zand, ik zal daar nog eens een blog over maken tzt

 4. Altijd een plek om te genieten
  Ik ben niet buiten geweest heb zelfs dokter van dienst moeten laten komen. Had evenwichtsproblemen, kon geen vloeistoffen meer binnen houden en mijn medicatie van alledag ook niet binnen houden. Dokter van wacht heeft me inspuiting moeten geven om niet uit te drogen.Is al een beetje beter.

  • Ach Marylou toch, zo naar. Ik weet wat het is want een paar jaar terug had ik ook een paar keer zo’n aanvallen. Als ik een tip mag geven die bij mij helpt en voorkomt: nooit meer plat slapen met je hoofd. Altijd het hoofd geknikt alsof je naar voor kijkt. De punt van je oorschelpen wijzen naar boven. Het is zoeken met de kussens en de houding. Ik leef met je mee want ik weet hoe vreselijke dit voelt. Sterkte.

 5. Lijkt me heerlijk aan het water wonen er is altijd wat te zien en verveeld nooit , geniet er maar van. Od de tuin was het niet uit te houden heb even vanmiddag mijn nieuwe trimmer uitgeprobeerd was niet te harden.

 6. Ben pas nog daar langs gereden vanaf het Driehoeksveer en vroeg me af in welke flat jullie woonden. Water is nooit saai noch voor de deur, noch op op te varen of langs te fietsen. Mooie foto’s heb je ervan gemaakt.

 7. Dat verveeld zeker niet maar binnen zitten ook niet als het zo warm is Boekje erbij water thee ijsje enz. goed uit te houden.

Leuk als je een reactie achterlaat!