Strandjutten

Kleinkind nummer 3 kwam gisteren logeren, de oudste van het stel. Eerder waren al haar zusje en neefje geweest. Alhoewel ik het neefje uiteindelijk weer naar huis bracht omdat hij zijn mama zo miste☺.

Mijn oudste kleindochter is echt zo’n rommelkind, ziet overal brood in. Als ze een mooi steentje, takje, beestje of wat ook ziet, wil ze het altijd mee nemen. Ze is bijna 8 nu en kan zich als een echt meisje optutten en in mooie kleren rondlopen op hakken maar in de modder, plassen of aarde wroeten doet ze gelukkig ook nog graag.Heerlijk vind ik dat!

Waterpokken en regen

Dochter appte dat ze dacht dat het geen leuke dag zou worden. Daar heeft de jongste de waterpokken en zit stijf onder de jeukende bulten en blaasjes. Slapen doet hij daardoor amper. Hun auto was naar de garage voor een reparatie en dan ook nog eens steeds regen.Binnen blijven met twee jongetjes die vol energie zitten en waarvan er eentje steeds huilde van de jeuk. Ze was niet happy.

Ik hoef jullie niet te vertellen hoe nat het steeds was, regen, regen en nog eens regen. Op buienradar zag ik dat het gisteren na 14 uur droog zou worden. Dus een en een is twee. Ik schatte in dat kleindochter wel van strandjutten houdt, ik ook en ik was ook wel eens toe aan een beetje frisse lucht. Dus ik appte dochter dat ik naar haar zou rijden, het oudste ventje mee zou nemen en dat we met de metro naar het strand zouden gaan.

Op de heenweg plensde het nog flink, maar aan de horizon was het licht. Ik zei tegen mijn kleindochter naast mij, kijk daar ligt de zee en daar schijnt de zon! Oh, zei ze maar ik ben mijn bikini vergeten, kun je nog terug gaan oma?

Droog

Buienradar klopte dit keer, om 13.30 uur was ik in Maassluis en daar was het droog. Ik vertrok met de twee kleinkinderen naar de metro en korte tijd later waren we op het strand waar zelfs de zon doorbrak. De wind was koud maar het was heerlijk. De kinderen zochten naar mooie schelpen, stenen, stukken hout of wat ze tegen kwamen.

Kleindochter vond een dode krab die ook mee naar huis moest. Ik had allemaal zakjes en tasjes mee genomen, dus al hun vondsten konden daarin. De krab alleen in een zakje in een zijvak van mijn tas. Stinken !!☺☺Maar ja, wat doe je als oma? Meenemen natuurlijk en uiteindelijk thuis weggooien omdat ze hem zelf ook wel erg vies vond ruiken.

Alhoewel ze drieënhalf jaar in leeftijd schelen, ging het samen zoeken goed. Het is ook leuk te zien dat de oudste dingen uitlegt en de jongste aan haar lippen hangt. Natuurlijk gaat het ook weleens even mis hoor, als de jongste niet direct doet wat oudste van hem wil, haha.

Met kerst hadden B. en ik de drie oudste kleinkinderen een kindercamera gegeven. Allebei hadden ze hem bij zich en er werden ook wat foto’s genomen.

 

Ook van elkaar.

Ik van hen:

En zij van mij. Deze nam kleindochter van mij en ze zette er een frame omheen. Onbegrijpelijk hoe snel die kinderen zonder uitleg snappen hoe alles werkt. Nu de datum nog wijzigen….

En deze maakte mijn kleinzoon van 4:

Na het strandjutten zochten we een strandtent op om op te warmen met een beker warme chocolademelk met slagroom en wat lekkers erbij. Dit was weer een dag met een gouden randje!

27 gedachten over “Strandjutten

 1. Wat ben je toch een leuke oma, want wat een geweldige herinneringen hebben jouw kleinkinderen! Onbetaalbaar!
  Dank je wel dat je ons mee laat genieten!

 2. Oh zo leuk.. met kinderen naar het strand op een koude dag! Heb ook nog soortgelijke foto’s van een uitje met een paar nichtjes, de dochters van m’n jongste zussies… zaten ze ook op hun hurken strand te jutten. Is al wel een jaar of 20 geleden.. sommige dingen blijven altijd . 😉

 3. Leuk!

  Ik herinner mij de zoektochten langs het strand van heel lang geleden.

  De bijbehorende lucht is gelukkig uit mijn herinnering verdwenen.

  Leuke foto’s ook.

  Vrolijke groet,

 4. Wat een leuke middag is dat geworden. Ik ben ook naar zee geweest. Kijken naar de branding na storm Henk. Niks gejut.

  • Ik woon er ook niet dichtbij maar vanaf dochter, die vlakbij de metro woont is het 10 minuten en die kinderen vinden zo’n ritje met de metro ook al leuk. Hij stopt aan het strand, ideaal!

 5. Ondanks het nare toch ook veel leuks! Dat maakt het genieten extra kostbaar hè.

  overigens… je weet dat jouw ‘like-button’niet werkt? En er is ook geen werkende rss-feed naar jouw blog

 6. Een kind met waterpokken, pfff… zulke dingen herinner ik me maar al te goed.
  Fijn dat je zo goed met ze kan omgaan, druk maar leuk. En prettig voor je dochter.
  De camera’s zijn een goeie greep, dat zie je en ze leren razendsnel.. Zonder cursus!

  • Ja ze snappen het sneller dan ik! De oudste interesseert zich er echt voor en de kleinzoon vindt het ook helemaal leuk. Dus stimuleren zodat ze mij op een dag mee kunnen nemen als ik echt oud ben, haha.

 7. ha die Margriet
  je zette me ff op het verkeerde been met ” de metro naar het strand ” , maar die is klaar hé tussen Rotterdam en Hoek van Holland
  en jullie genoten van elkaar en de zon zee en zand

  fijn weekend groet

Leuk als je een reactie achterlaat!