Beestjes in de tuin

Vandaag geen blog over bloemen, groenten of fruit maar een blogje over de beestjes in de tuin.Vorig jaar schreef ik er ook al eens over.Met de macrolens die ik nu heb, probeer ik alles wat ik tegenkom zo goed als het gaat, vast te leggen.Dat valt echt niet mee kan ik je zeggen.In eerste instantie waren de foto’s die ik maakte met de lens steeds bewogen.Inmiddels heb ik een statief gekocht en gaat dat nu goed.Maar ga maar eens achter een vlinder aan met de camera op een statief………..Zo had ik hem in beeld, camera scherpgesteld en weg is hij weer en was ik te laat.

Een kleine greep

Onderstaande foto’s heb ik afgelopen week genomen.Van vlinders heb ik echt geen kennis. Aan de hand van de foto’s zocht ik op internet wat voor soorten het zijn.Het blijkt dat ik in onze kleine tuin toch 6 verschillende soorten heb gefotografeerd!

Verder vliegen er enorm veel libelles/waterjuffers in het rond.Ze zijn moeilijk vast te leggen omdat ze niet lang blijven zitten.

Bijen en hommels zijn momenteel ook veel te zien.Favoriete bloemen die zij bezoeken zijn oa de dropplant, de verbena, lavendel en natuurlijk ook de vlinderstruik.

distelvlinder
atalanta
kleine vuurvlinder
beekoeverlibel
pyamaschildkever
deze bij graaft zich in een rotte plek van een appel
bij op een dahlia bloem
hommel op de bloem van knoflook
gehakkelde aurelia
Icarusblauwtje
lantaarntje in de kas op de komkommer
naaktslak
koolwitje??

Kriebelbeestjes

Waar wij beestjes vaak over hoofd zien, merk ik bij mijn kleindochters dat die ze veel eerder in het vizier hebben. Met name de oudste is gefascineerd door al die kriebelbeestjes.Ik probeer haar respect voor de natuur bij te brengen en te leren dat die beestjes niet eng zijn.Van nature zijn kleine kinderen niet bang,maar wordt ze dat aangeleerd.

Het gevolg van dat ze niet bang zijn, is nu dat zij bv afgelopen maandag op mijn oppasdag met twee grote naaktslakken op haar arm liep.Jongste kleindochter had ook een naaktslak van haar zus gekregen.Die vond het nog wel erg spannend maar ook reuze interessant.Dat was aan haar gezichtje af te lezen.Van een collega blogger op Instagram[Creabythea] kreeg ik de tip insecten potjes te kopen zodat ze door het vergrootglas de beestjes in de tuin nog beter kunnen zien…

5 gedachten over “Beestjes in de tuin

  1. Mooie foto’s geworden hoor. Enne… niet alle angst voor kriebelbeestjes is aangeleerd, want ik blijf nog steeds bang voor spinnen en wespen, terwijl jullie dat niet zijn haha ;-).

  2. Dat ziet er al prima uit en je zal zien ,het wordt nog beter..De laatste foto’s is het klein koolwitje.De derde foto waarvan je zegt dat het een vuurvlinder is,is zeker ook een gahakkelde Aurelia.Nog veel plezier met de macrolens

Leuk als je een reactie achterlaat!