Gisteren heb ik mijn verjaardagscadeau gekregen van mijn zoon, schoondochter en kleindochter : een fotoshoot met mijn kleindochter op onze volkstuin. Om half 10 kwam de fotograaf, het regende met tussenpozen maar we besloten het er toch maar op te wagen. Tussen de buien door lukte het om leuke foto’s te maken.Onze kleindochter vond het blijkbaar ook leuk en werkte goed mee, lachte, rook aan bloemen , ging koppeltje duikelen, in de kruiwagen, in de zandbak……Over plm een week zijn de foto’s klaar, ik ben heel benieuwd!

Vandaag hebben we flink gesnoeid omdat de foto’s gemaakt zijn, mocht er veel weg. Door al de regen en wind lagen aardig wat hoge planten op de grond of waren topzwaar.Dus jammer, maar alle zinnia’s, zonnebloemen en verbena’s naast de kas en kruidentuin moesten geruimd worden.We konden alles niet meer in de twee compostbakken kwijt, dus Ben moet aankomende week weer met het karretje naar de stort.. We hebben de pergola waar Ben vorige week aan begonnen was verder afgemaakt en de druif verzet.

de pergola afgemaakt
pergola

Tussendoor heb ik wentelteefjes gebakken gevuld met bramen-appelzuivelspread.Ik had het recept gisteren gevonden en met de bramen die nu rijp zijn, meteen gemaakt. Het was echt heel lekker, ik zal het recept onder het kopje Koken uit eigen tuin- bakken zetten.

wentelteefjes gevuld met bramen-appel-zuivelspread

Gisteren heb ik ook nog cake gemaakt gevuld met bramen en een curry met pompoensaus. Ik wilde graag iets maken met de eetbare pompoenen, het was een lekker gerecht, goed gelukt. Zie voor het recept: Koken uit eigen tuin> hoofdgerechten. Het was al met al een heerlijke dag om bezig te zijn op de tuin

4 Replies to “bramen”

Leuk als je een reactie achterlaat!