Buikfoto’s

Ik heb helemaal nog geen “buikfoto’s ” appte dochter op een vraag van mij……Het schiet al op voor onze dochter en schoonzoon. In maart verwachten zij hun tweede kindje.Spannend en ook griezelig in deze tijd met al die Corona besmettingen. Ondanks de vaccinaties en booster loop je als aanstaande moeder toch nog gevaar. Je hoeft zelf geen klachten van een besmetting te hebben, het misschien niet eens te merken. Voor de baby kan het wel gevaarlijk zijn.Extra voorzichtigheid is geboden dus.

Fotoshoot

Toen onze schoondochter in verwachting was van onze jongste kleindochter, liet ze een fotoserie maken door een professioneel fotograaf, op onze tuin. Dat waren mooie foto’s, in september gemaakt.

Vandaag hadden mijn dochter en ik een fotoshoot gepland omdat ze nog geen enkele foto had waar ze zwanger op te zien is. Eigenlijk hadden we buiten wat foto’s willen gaan maken. Begin van de week voorspelden ze zon voor vandaag maar het was hier vanmorgen potdicht van de mist. De foto’s buiten moeten wachten op een zonnige dag.

Ik maakte wel wat “buikfoto’s” binnen. Natuurlijk heb ik geen studiolampen of van die schermen om het licht te laten reflecteren en ben ik maar een amateurtje. Portretten heb ik eigenlijk nooit gemaakt. De kleinkinderen fotografeer is eigenlijk altijd met mijn telefoon. We schoven een kast opzij en haalden schilderijen van de muur zodat er geen kastjes, stopcontacten of wat dan ook op de foto zouden komen. Ons huis is best vol en veel plek vrij heb ik niet. Voor een grijze wand lukte het. Misschien had ik ergens een lamp aan moeten doen voor een zachter effect. Geen idee, maar er zijn toch aardige foto’s bij. Dochter heeft in ieder geval haar “buikfoto’s”☺

Kleinzoon van ruim twee speelt vooral met auto’s, dus om hem zover te krijgen dat ie ook op de foto wilde moesten er auto’s en een bakje schuddebuikjes aan te pas komen☺.

Oke, even wat te snoepen en een grapje van oma en dan wil ik mijn hand wel even op je buik leggen…

Maar dat was het dan wel, snel weer verder op de grond met mijn auto’s………..

[Nu nog eens proberen de foto’s te bewerken in Photoshop. Ik zie nog een spijkergat naast dochters hoofd, haha.

Wie een tip heeft om de foto te verbeteren, mag hem aan mij laten weten]

20 gedachten over “Buikfoto’s

 1. Ik vind de foto’s ontroerend mooi. Dat spijkergaatje kan je met de kloonfunctie van Photoshop perfect wegwerken, als het je stoort.
  Wat een mooi idee om hier een shoot mee te doen.

 2. Foto’s , zoals die van jou, … men noeme het maar ‘amateur’ met gaten in de muur en wat ook… die zijn veel mooier dan de professionele… het gaat immers om de emotie van de fotograaf… en die is er tussen moeder en (klein)kind en dat straalt er vanaf …. dat is (vind ik) onbetaalbaar

 3. Leuk hoor en een mooi aandenken. Ik ken Photoshop niet goed, maar denk dat je bij het item retoucheren moet zoeken. Succes!

 4. nou de foto’s zijn prima gelukt hoor
  mooie dochter van je , en haar mooie buik staan er heel mooi op
  gelukkig kon je kleinzoon overhalen om ook wat te poseren
  al in al kunnen jullie enorm tevreden zijn

  fijn weekend groet

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!