Déjà vu

Pontifex Certificatie

Het is een déjà vu .Net als in de eerste lockdown is het bedrijf van onze zoon gisteren in een keer stil gevallen. Het bedrijf neemt veiligheidsexamens af in het hele land[ Pontifex certificatie]. Zijn bedrijf is een van de vele bedrijven die nu verplicht gesloten zijn of stil liggen. De horeca zelfs al veel langer……

Na de eerste lockdown ging het net weer de goede kant op bij mijn zoon.Ik denk dat er net als ik veel ouders zijn die bezorgd zijn om hun kinderen, die hun bedrijf met allerlei ballen in de lucht proberen te houden.Maar ook ouders waarvan de kinderen in vitale beroepen werken en zich drie slagen in de rondte werken, in de zorg of wat voor sector ook.

Op Schiphol is het enorm druk. Code oranje in de hele wereld.[ alleen noodzakelijke reizen]. Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die “een vakantie verdienen”, er “zo”n behoefte aan hebben”. Die moeten natuurlijk gaan………Dat zijn vast niet de mensen waar ik het hierboven over had.Tegen al die vakantiegangers zou ik willen zeggen : Denk eens verder dan alleen aan je zelf! Ik wens je in ieder geval geen fijne vakantie………

De samenleving / daar denk ik elke keer aan als ik naar buiten ga

5 gedachten over “Déjà vu

  1. Velen doen hun best om de coronaregels te volgen. Toch ben ik teleurgesteld in het gedrag van sommige mensen. Wandelen met 3 tegen mekaar, fietsen met 2 en je bijna omver rijden en maar vertellen, zodanig dat hun speeksel langs alle kanten vliegt. Ga jij dan maar tegen de omheining of gracht wandelen. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo . Maar zij zijn wel de oorzaak van de lockdown en veel ellende.
    Fijne week Margriet.

  2. Ook ik haalde het recent nog aan in één van mijn blogs… te veel mensen nemen hun verantwoordelijkheid niet au sérieux met alle nare gevolgen voor de anderen. Dit niet alleen op vlak van gezondheid maar ook ons economisch weefsel komt in groot gevaar. Maar wat baten kaars en bril als een blinde niet zienen wil…..

  3. Goed dat je het zo cru zegt want de meeste mensen doen hun best maar het is de kleine groep die alles in het honderd laat lopen. Nochtans het is voor iedereen zwaar.

Leuk als je een reactie achterlaat!