Een beetje uit het resort.

Week 7 coronamaatregelen

Na de persconferentie van eergisteren weten we dat we weer wat meer mogen.Wij kunnen weer een beetje uit het resort.

Alhoewel we het virus serieus moeten blijven nemen en blijven uitkijken, besloten we na veel wikken en wegen weer op te gaan passen.Wachten tot er een vaccin is, is geen optie voor ons om al die tijd de kinderen en kleinkinderen niet te zien.Voor onze kinderen was het ook heel lastig om thuis te werken met die kleintjes. Op hoop van zegen dus maar…..Wat heerlijk was het om de kleinkinderen weer te zien! De kleindochters hadden het na de oppasdag twee dagen over oma Bloem gehad, volgens mijn zoon. Onze kleinzoon moest eerst eens even kijken wie ik dan ook wel weer was.Zes weken elkaar niet zien is in zo’n babyleventje best veel. Heel snel kwam de herkenning volgens mij weer terug en sloofde hij zich de hele dag erg uit.We deden ons rondje Zuiderpark weer, waar allerlei kruiden in bloei staan. Vooral ook de rododendrons bloeien prachtig.Het was heerlijk weer even ergens anders te zijn!

Het resort

Op ons resort wordt het steeds mooier, er komt steeds meer in bloei en de tuin wordt steeds kleuriger.Het is wel nog steeds erg droog.Een buitje zou meer dan welkom zijn maar zit er volgens de weersverwachtingen nog niet in.Alles wat ik direct in de grond gezaaid heb, kiemt nog niet erg, bv de worteltjes, pastinaak, schorseneren.Ik hoop dat dit nog wel opkomt als het eens lekker gaat regenen.

Alle gezaaide plantjes zijn uit de kas en inmiddels grotendeels uitgeplant. Helaas is er ook al weer een en ander opgegeten.Afgelopen week ontdekte ik in de kas dat er pissebedden hard aan het eten waren van de paprika die ik daar had geplant.Een plant was zelfs helemaal kaal gegeten.

Ik heb snel terracotta potten in de kas gezet gevuld met stro en oud hout.Een paar natte stukken boomschors op de grond. Gelukkig zijn ze niet verder gegaan aan de paprikaplant van de foto en ook niet aan de andere planten. Aan de onderkant van de boomschorsstukken zie ik veel pissebedden lopen als het op til.Ik klop ze dan ergens ver van mijn kas vandaan weer van het hout .Tot nu toe werkt het, vorig jaar hielp het ook bij de aardbeien die ze toen waren gaan opeten.

Schreef ik vorige week nog over de vele lieveheersbeestjes, nu zie ik ze opeens niet meer.Net nu ik wel veel luis zie in twee nieuwe jonge fruitboompjes:

Ik hoop dat er inmiddels larven zijn die hun best gaan doen bij de luizen.Die larven van lieveheersbeestjes zie je niet zo snel.

Bloemen

In de knoppen van de pioenroos lopen mieren af en aan richting de zoete bloemknoppen

Wat staat er zoal in bloei?

Final Tiles Gallery id=32 does not exist

Akelei[ Aquilegia]

Momenteel bloeien de akeleien. Ik heb ze in allerlei kleuren, enkel en dubbelbloemig. Ik hou ervan, het geeft de tuin een beetje cottageachtige look.Akelei zaait zich zelf uit [ in de link de blog van Lieve over de akelei] en het kan ook in een andere kleur terug komen door de kruisbestuiving via hommels, die de plant aan doen.

akelei

Krentenboompje

In het krentenboompje heeft de bloesem plaats gemaakt voor de vruchtjes in wording.Het boompje staat er prachtig bij.

Onderstaande foto nam ik afgelopen week vanaf ons balkon.Het was een mooi gezicht, die mist die laag over de grond hing waardoor je net de kruinen van de bomen zag.

Fijne week allemaal!

5 gedachten over “Een beetje uit het resort.

  1. Het is toch leuk om de kleinkinderen terug te zien. Hier in België mag het sinds gisteren. Prachtige foto’s i.b. van de dubbele akelei en het krentenboompje. Fijne week.

  2. Jullie tuin ziet er prachtg uit met al die bloeiende planten en wat zullen jullie en de kleinkinderen weer gelukkig zijn elkaar terug te zien

  3. Fijn dat je weer naar de kleinkinderen durft te gaan. En de tuin ziet er prachtig uit. Akeleien altijd goed in elke kleur OG vorm wat mij betreft.

  4. Prachtig die foto’s Margriet.Die ronde ook zo leuk vormgegeven..

    Het blijft een gedoe om de bloemetjes plantjes en groentes te wapenen tegen de beestjes…

    fijne moederdag..

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!