Macrofotografie in de tuin

Sinds een jaar heb ik een macrolens en maak ik daar regelmatig foto’s mee. Ik moet de camera op een statief zetten, want anders lukt het mij niet een scherpe foto te maken.Ik beweeg mijn hand dan altijd blijkbaar. Het is ook best zwaar met die grote lens erop.In dit blog deel ik wat foto’s met jullie. Ik ben zelf gek op macrofoto’s maar niet iedereen is er gecharmeerd van. In dat geval sla je dit blog over….Vind je macrofotografie wel leuk, dan vind ik het leuk als je een reactie achterlaat en mij eventueel tips geeft.Bij macrofotografie is het namelijk lang niet simpel om een mooie foto te maken. Soms heb ik van 1 onderwerp wel 30 foto’s en is er misschien 1 gelukt, soms ook helemaal niet.

Hier komen de foto’s die ik best wel gelukt vind.

Chinese roos
herfstblad
bladnerven
phacelia
Cosmos
bloem in de cactus in ons slaapkamerraam
iris
vergeet-me-nietje
allium
akelei
cosmea
cosmos
larven van lieveheersbeestjes
larven van lieveheersbeestjes

Tot zover, op een andere keer weer meer over macrofotografie…..

10 gedachten over “Macrofotografie in de tuin

  1. Ik hou er wel van! En net als jij moet ik er veel maken voor de perfecte foto. Die van de borage vind ik prachtig . Heb ze gezaaid dit jaar, maar nog geen bloemen.

  2. Het zijn allemaal mooie bloemen
    Maar wat is makro fotografie wat is de bijzonderheid ervan wil je me dat eens vertellen gr.Ma

Leuk als je een reactie achterlaat!