Eindelijk regen

Na maandenlange droogte regende het gisteren eindelijk door. Ik was al vroeg op de tuin, er was niemand want het goot werkelijk met bakken uit de hemel. Toch was dat heerlijk, de vogels floten om mij heen, die vonden het, denk ik, ook fijn. In no time stroomden de regentonnen over en ben ik volle gieters in de tonnen gaan gooien waar geen dakgoot op uitkomt. Ik had regenjas en laarzen aan, maar was toch behoorlijk nat geregend.Maar lekker was het…..

De clematis “Hagley Hybrid”zit bomvol grote roze bloemen. De bloemen zijn wel groter dan mijn hand!

De verhoogde bakken genoten ook van de regen. Het lijkt wel of alles meteen frisser groen oogt.

aankomende week kan ik wel doperwten gaan plukken, de peultjes oogst ik nu bijna dagelijks en vries ze meteen in, wok ze of geef ze weg. Zo kreeg kleinzoon ze voor het eerst te eten.Volgens dochter kokhalsde hij ervan, maar at ze wel op…..Lekker ding.

Wensen

De twee kleindochters hadden geprakte aardbeien besteld, want dat vonden ze wel erg lekker over hun “toet”.Dus belden ze op of ik nog meer kon brengen. Tja wat doe je dan als oma? Je gaat natuurlijk aardbeien plukken in de stromende regen. In de middag bracht ik ze langs. Dit keer had ik ze door de blender gedaan,maar dat was toch niet de bedoeling.Het smaakte heel anders aldus oudste kleindochter. De geprakte aardbeien waren veel lekkerder! Wensen hebben ze genoeg…….Bij dochter, die in ons dorp werkt, bracht ik ook een schaal langs voor de kleinzoon.Iedereen blij.Aankomende week wil ik nog wat jam gaan maken.Er hangen nog kilo’s aan.

aardbeien

Klaprozen

Langs het hek met het vlinder en bijenmengsel bloeien nu de klaprozen ook. Echte schoonheden staan erbij

de rand met bijen en vlinder lokkende bloemen

Nigella

Ook de juffertjes in ’t groen[ Nigella] bloeien daar nu tussen. Ik heb ze in wit, lila, paars en deze is een gevlekte, gespikkelde variant geworden. Wel mooi, wit met roze vlekjes en stipjes.

De Nigella komt ieder jaar terug, ze zaaien zichzelf flink uit en maken soms mooie combinaties als je de natuur zijn gang laat gaan. Zoals hier met de cornus alba

De bloemen zouden ook eetbaar zijn, zelf heb ik het nooit geprobeerd. Ze zouden kruidachtig smaken, richting Oregano/ Majoraan

Allium Christophii

Ook prachtig nu zijn de grote alliumbollen.Na de bloei laat ik ze staan. Als ze goed droog zijn knip ik ze af en zet ze thuis in een vaas.Heel decoratief….

Wie weet komt er nog wat meer regen

Van mij mag er best nog wat regen komen, want de grond is er echt niet doornat van geworden en ik moet nodig de pompoenen, nog wat tomatenplanten en zomervioliers[ Matthiola Incana] uitplanten……..

11 gedachten over “Eindelijk regen

 1. Elke tuinman/vrouw zal zich kunnen vinden in jouw post! Heerlijke regenbuien hier. Wat knapt het daarvan op. De kleuren zijn ook mooier heb je dat opgemerkt? Prachtige foto’s Margriet

 2. Hartstikke lief Margriet !
  Mocht je nog zaadjes van klaprozen overhebben……allemaal welkom.
  Ons adres laat ik via Thera of Romy weten .
  Dank je!

 3. Dag Margriet ,
  Zou je tzt wat zaad van die donkerblauwe Nigellas kunnen opvangen….. ik kan alleen aan de lichtblauwe komen .
  Via Romy misschien ooit hier in Borkel en Schaft . Alleen doen als je er zin en tijd voor hebt. Ik vind je blogs erg leuk om te lezen !
  Groetjes Anet ( zus van Thera)

  • Hallo Anet, natuurlijk wil ik wat zaden voor je opvangen.Ik kan ze je per post opsturen. Ik weet niet of ze in dezelfde kleur terugkomen? Ik stuur je een mail zodra ik ze heb

 4. Bij ons in Brabant heeft het geregend maar absoluut niet zoals bij jullie; De regen was ook zeer plaatselijk , onze tonnen waren zelfs niet halfvol. En het is nog zo droog. Hopelijk krijgen we nog wat regen in de loop van de dag of dagen. Allium christophii zijn prachtige planten; Zaaien ze zich bij jou uit?
  Onze aardbeien zijn klein gebleven wegens de droogte en ook nooit gegoten maar ze zijn zeer lekker.

  • Ik heb niet het idee dat de allium zich uit zaait. Er staan er nog steeds evenveel als 4 jaar geleden toen ik ze erin heb gepoot.Ik moest de aardbeien wel gieten omdat ze anders slap hingen in de gehalveerde rioolbuizen.De aardbeien op andere plekken in de tuin heb ik twee maal besproeid.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!