Fiets

Twee weken geleden kreeg ik een lekke band aan mijn elektrische fiets. Waar mijn man vroeger de band zelf even plakte, ziet hij dat nu niet zitten. Ik belde de winkel waar ik de fiets had gekocht om hem te laten repareren. De telefonische wachtrij was enorm, 17 wachtenden, 20 wachten, 15 wachtenden voor mij, op meerdere momenten. Ik besloot er daarom maar langs te rijden, met de auto….

De fietsenmaker ging erg moeilijk kijkend op de computer zoeken naar een plekje. “Tja mevrouw, dat wordt pas eind september”. Ik antwoordde dat dat pas over 5 weken zou zijn. Dat klopte, zei hij, maar eerder was er geen plek, er is veel vraag en maar 1 fietsenmaker, personeelstekort, mevrouw…….Toch de afspraak gemaakt voor eind september.

Ik belde een andere fietsenmaker, maar die repareerde geen banden van elektrische fietsen. Meer keuze aan fietsenmakers dicht in de buurt is er niet. Echtgenoot vond online een mobiele fietsenmakersbrigade. Ik mailde ze om een afspraak te maken en werd netjes terug gebeld.

Helaas, ook zij hadden pas eind september plek vrij, nog later dan degene hier op het dorp. We hebben personeelstekort, mevrouw en zoveel vraag, zei de dame aan de telefoon.

Mijn fiets staat dus met een platte band te wachten tot het eind september is . Heel vervelend, want nu moet ik alles noodgedwongen met de auto doen en daar hangt tegenwoordig ook al een prijskaartje aan. Jammer is het ook want met dit mooie weer pak ik toch altijd de fiets. Even naar de winkels, even naar de tuin, even naar mijn moeder. Maar niet getreurd, ik kan hem een poosje versieren zoals hieronder…

afbeelding van internet

Personeelstekort, waar niet…….

20 gedachten over “Fiets

 1. OH dat zou ik echt erg vinden. Wij zijn verzekerd bij VAB en kunnen hen altijd opbellen. Ze komen dan aan huis.
  Hier gaat het er niet zo aan toe. Mijn fiets komt uit Nederland en ik mag altijd snel komen.

 2. Dat is inderdaad niet aangenaam. Hier in België wordt je fiets nog dezelfde dag of de dag daarop hersteld. Maar ja in Nederland zijn er natuurlijk meer fietsers. Indien je in België woonde kon je jouw fiets door mijn man later herstellen. Toch nog een fijne week.

 3. dat is balen, 5 weken wachten voor een lekke band, echt niet normaal meer.
  en ook de auto is nu niet leuk om te gebruiken met deze brandstof kosten.
  al met levert je die lekke band toch nog een leuk blogje op 🙂

  Ik heb het even te druk met andere dingen dan bloggen,
  dus neem even een ruime pauze, misschien later dit jaar,
  maak ook bijna geen foto’s
  Groet, Bram

 4. Ik heb het even aan mijn fietsenmaker gevraagd en volgens hem is een band plakken bij een elektrische fiets hetzelfde als bij een normale fiets. Is er niemand in de familie die een band kan plakken?

  • Mijn man is de bandenplakker van de familie, maar het lukt hem nu niet meer. Ik had alleen niet gedacht dat het zo druk zou zijn bij een fietsenwinkel. Tijd dat ik het zelf ga leren, denk ik

 5. oei dat is ernstig zeg , weken wachten eer een lekke band kan worden geplakt
  dat zijn toch meest klusjes die met zo tussen neus en lippen door er ff bij pakt
  is er een fietsenstalling met servicepunt in de buurt , daar laat ik vaak klusjes aan de gewone fiets doen
  suc6

 6. Dus ook daar al personeelstekort… Wel heel vervelend nu we nog prachtige fietsdagen hebben. Volgens mijn man zou je nog in Oostburg terecht kunnen, maar dat lijkt me wel heel ver.

 7. Allemachtig! eind september!! Ik heb een neef die fietsenmaker is, maar tegenwoordig in de zorg werkt (bij de rijdende verhuurmaterialen als bedden en rolstoelen).. hij zou in de avonduren dus flink wat bij kunnen verdienen denk ik..!
  Is een elektrische fiets zoveel anders dan om een band van te plakken? ik heb altijd m’n eigen banden geplakt, toen ik nog een fiets had.. maar toen hád je helemaal nog geen elektrische hehe.

Leuk als je een reactie achterlaat!