Heeft het echt wel geregend?

bloemen in de sugar snaps

Afgelopen nacht werden we wakker en hoorden we het hard regenen.We zeiden nog tegen elkaar hoe fijn dit was voor de tuin.Het is alweer net zo droog als vorig jaar, dus een bui regen is meer dan welkom!

We gingen dus opgetogen naar de tuin in de verwachting dat het lekker nat was, onderweg zagen we overal plassen dus had lekker doorgeregend.

Op de tuin aangekomen was de teleurstelling groot om te zien dat het weliswaar geregend had, maar echt nat was het niet geworden.Heeft het echt wel geregend? De regentonnen waren ook alweer leeg, dus voor de tweede keer dit jaar [ en het is pas mei!]hebben we de pomp weer aangezet om slootwater te pompen. Nou ja, we, het is meer het werk van mijn man, die het dan ook niet kan laten om mij daar opmerkzaam op te maken.Hij werkt hard, loopt te sjouwen met al die meters slang en ik?? Ik maak foto’s van lieveheersbeestjes en bloemen….Verschil moet er zijn, toch!

De eerste pioenroosplant staat in bloei

Ik heb evengoed genoeg andere klusjes gedaan naast het fotograferen, maar ja soms ben je bezig en zie je opeens een pad, een lieveheersbeestje of wat ook. Die moeten dan eerst op de foto.Ik moet ten slotte oefenen met mijn macrolens!

Ik heb inmiddels toch bijna alles in de volle grond uit gepoot, ik heb de bessenstruiken en kersenbomen van netten voorzien.De parkieten hebben de bessen al gevonden, ze zijn al voor de helft leeg geroofd.Verder heb ik netten over de koolafdeling gehangen,de kas is opgeruimd, ik heb de catering verzorgd, de druiven getopt.Nou dan,genoeg klusjes gedaan…….

MM

In de selderijplant trof ik allemaal naaktslakken aan, op de bessenstruiken krioelde het van de lieveheersbeestjes en andere insecten.

De tonnen zijn in ieder geval weer vol, de tuin heeft ook meteen water gehad.Alles staat er weer mooi bij!

iris

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

2 gedachten over “Heeft het echt wel geregend?

  1. Petra zei:

    Wat een mooie foto ‘s weer. En inderdaad is het erg droog allemaal

  2. marylou zei:

    Hier heeft het vannacht wel goed geregend en zondag toen we in limburg gingen wandelen kwamen we in een onweer terecht met hagelbollen, gietende regen, donder en bliksem

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: