Heerlijk weer

Behalve dat het heerlijk weer is, is het ook weer heerlijk dat ik steeds meer kan. Vrijdag was ik terug in het ziekenhuis, chirurg dik tevreden, ik nog veel meer ! In september weer terug en als alles goed aan elkaar zit, gaat het plaatje eruit, want die voel ik wel heel vervelend zitten. Maar verder hoor je mij niet meer klagen! Ik ging voor het eerst in vier maanden op de fiets naar de supermarkt, heel fijn na zo lange tijd. Ik trakteerde mijzelf op een bos pioenrozen, die thuis in de vaas binnen een dag helemaal open waren. Zo groot als een opengesperde hand en de bloemblaadjes lijken wel van crêpe papier :

de bloemen verkleuren langzaam van roze naar zachtgeel
volgens het kaartje Sunset Coral
Pioenroos

Oppassen

Ik paste ook weer voor het eerst op onze kleinzoon en jongste kleindochter. Het leven gaat weer terug naar normaal.

Deze knul is echt een stuk ondeugender geworden in die 4 maanden dat ik niet op hem paste…..
Zuster Fleur verzorgt mijn “zere been”nog maar eens een keer.Pleisters, zalf en later verband erom en een paar nepspuiten

Geen klagen

In de tuin begint alles nu eindelijk lekker te groeien en bloeien. Dat er nu weer spinselmot in de bomen zit, dat de merels de aardbeien aan het opeten waren, dat de uien slap op de grond hangen, dat er grote barsten in de grond zitten door de droogte nu….Nee, mij hoor je niet klagen!

in een paar dagen is het bloemkooltje een stuk groter geworden

De eerste kilo aardbeien is geplukt en is opgegeten. De eerste bietjes vandaag mee genomen, net genoeg voor ons samen. De rest is nog te klein. De doperwten groeien lekker,evenals de aardappelen. De tomaten en komkommer gaan eindelijk de lucht in! Krop sla nummer 4 ging mee naar huis, dus een tevreden moestuinder hier.

een beschuitje aardbeien met suiker, net een gebakje!
deze bak ligt onder een net, de andere twee niet en daar smikkelt een merel ook mee van de aardbeien

Bedrijvigheid

In de tuin bloeit heel veel, er is veel bedrijvigheid bij al die bloemen:

Bij het vingerhoedskruid is het een drukte van belang:

Mooi zijn die bloemen toch! Mooie tekening binnenin de kelkjes De dikke hommels kunnen er helemaal in verdwijnen

ook bij de lupines

juffertje in “t groen
akelei is nu wel zo’n beetje uitgebloeid, ze waren prachtig
clematis
fluitekruid
korenbloem

De luizenbestrijding in aantocht

De eerste luizen heb ik weer gespot in de tuin, maar gelukkig wordt er gewerkt aan de op-eters:

Of deze bloedcicade ook luis of rupsjes eet, weet ik niet

deze bloedcicade zat in de appelboom bij de spinselmot

Het blijft nog lekker weer de komende dagen. Een buitje zou geen kwaad kunnen, maar ik klaag niet. Vandaag hebben we de hele tuin besproeid, dus alles kan er weer even wat warme dagen tegen……..Fijne week!

20 gedachten over “Heerlijk weer

 1. Wat bijzonder dat beestje (wat overigens géén vuurwants is.. die zie je véél vaker en hebben een heel andere tekening!).. ik ken cicades alleen van het typische geluid in Zuid-Frankrijk hehe.

  Lijkt me wel vervelend als je dat plaatje voelt.. wist niet dat dat kón.. hopelijk snel er maar uit dan!

 2. weer heel wat foto’s, fijn te lezen dat het weer beter met je gaat Margriet, je kleinzoon staat er mooi op met die verf 🙂
  maar ook de rest van de foto’s van overzicht tot macro erg mooi om te zien.

  Groet, Bram

 3. Wat goed dat het weer beter gaat. Terug op de fiets, mooi! Pas je wel zo goed op als je beweert? Dat ventje ziet er wel heel zwart uit .
  Mooie foto’s van bloemen en fruit. Hehe die gele rupsjes, heel mooi

  • Ik doe vaak meer dan ik kan, daarom was ik blij dat alles goed bleek te zijn in het ziekenhuis. Op de fiets kijk ik wel uit en zoek rustige routes, want ik ben nog niet helemaal zeker met op en afstappen.

 4. Bloedcicade, mooie naam, wij noemen het vuurwantsen. Er zitten ontzettend veel van deze beestjes in de grond.
  Fijn dat je been goed verzorgd word. 🙂

 5. Prachtige pioenen maar met dit warme weer gaan die wel heel snel…. Wat en privéverpleging zeg….die ga je wel nodig hebben om dat andere duiveltje te wassen. Die spinselmotten kwam is gisteren tijdens mijn fietstocht massaal tegen…. zo er zelfs dat je van de struiken haast niets meer zag ! Het mooie weer doet ook de droogte weer toenemen, dus bijsturen waar nodig 😉 Je aardbeien zien er alvast lekker uit hoor.

 6. Neen hoor, ik hoor je niet klagen!
  Wat een schatten van kleinkinderen die jou verzorgen én ervoor zorgen dat het oma niet ontbreekt aan opkuiswerk.

 7. Hopelijk is je been weer snel genezen.
  Je aardbeien worden goed verzorgd in hun bedje stro. Wij hebben eergisteren ook onze eerste aardbeien gegeten. Lekker hé zoveel beter dan diegene die je koopt. Fijne week Margriet.

  • Reply to groengenot: wie zal het zeggen of ze later de verpleging in zal gaan, nu vindt ze het in ieder geval heerlijk om te doen! Vooral zalfjes smeren en spuiten geven, haha

Leuk als je een reactie achterlaat!