Pioenrozen

Terwijl de eerste pioenroos net uitgebloeid raakt, komt de andere soort net in bloei. De botanische naam is Paonia. Pioenrozen zijn vaste planten die met gemak lang op dezelfde plek kunnen staan. Sommige planten kunnen een mens overleven en worden wel 100 jaar oud! { wil je meer lezen over het houden van een pioenroos in de tuin, klik dan hier…]

Kijk maar even mee naar deze prachtige bloem, die ook nog zo heerlijk geurt. Dat kan ik je helaas niet laten ervaren…….

Pioenroos Dancing Butterfly

Het begint in het voorjaar met het opkomen van de plant, de rode neuzen zie je als een van de eerste planten boven de grond komen.

Als er wat blad zichtbaar is, geef ik al wat biologische meststof. Daarna komen de knoppen en wil je de bloemen wel open kijken……..Veel mieren op de bloemknoppen, maar dat kan geen kwaad. Zij komen op de zoete bloemknop af.

En dan is die pracht alweer voorbij en blijven de zaaddozen achter.Toch zijn die ook heel mooi!

Ik las dat je na de bloei de plant toch water moet blijven geven[bij droogte uiteraard] en een keer extra voeding. Zelf geef ik dan een biologische meststof. Na de bloei blijft het blad tot aan de herfst groen. In oktober kun je het resterende blad weghalen en dan is het wachten weer op het volgend voorjaar…..

Pioenroos Sarah Bernard

Deze pioenrozen zijn sinds gisteren open gegaan, heel mooi zacht roze met een rood accentje hier en daar…..

Van deze bloemen kan ik nog even genieten………..alhoewel ze met de voorspelde tropische dagen ook sneller uitgebloeid zullen raken……..

17 gedachten over “Pioenrozen

 1. Volgens mij woon jij op Goeree Overflakkee toch? Daar kocht ik vorig jaar bij de plaatselijke kweker op Dirksland de pioenen en die gaf de tip hoe ze in het water te zetten. Toevallig heb ik nu gekochte Sunset Coral pioenen thuis op de vaas staan. Prachtig zijn ze!

 2. Een van mijn favorite bloemen de pioenroos Margriet
  heb al heel veel soorten gefotografeerd voor een teler hier in de buurt
  van knop to helemaal in bloei, was erg leuk om te doen en mijn vrouw hielt er mooie bossen bloemen aan over 🙂
  had soorten die gegoten roze en ware op het einde helemaal knal geel, sunset coral dacht ik dat ze heten, schitterend

  Groet, Bram

 3. Sarah Bernard bloeit bij mij nog niet. Zit er jaloers naar te kijken. Ik mopper niet, heb andere soorten ook prachtig!

 4. Prachtige opnamen maakte je ervan..! Wij hebben er eentje in de tuin, een beetje de kleur van jouw eerste foto’s en de dikte van de tweede. Maar hij is met de tuinaanpak even eruit gemoeten.. daar kunnen ze niet zo goed tegen, dus dit jaar bloeit ie niet.. hopelijk volgend jaar weer. En dan moet ik weer opletten dat Jaxon de knoppen niet ziet.. want die vindt die bolletjes heel leuk om eraf te bijten..! 🙂

 5. ik heb ze ook in de tuin .Als ze open gaan zou ik er willen gaan naast zitten om ze te bewonderen want bloeien doen ze echt niet lang maar ze zijn ontzettend mooi. Ik heb ook boompioenen met bloemen groter dan een voetbal.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!