Herfstvakantie

Afgelopen week hadden de kleinkinderen herfstvakantie en drie van de vier kwamen logeren. Niet allemaal tegelijk maar een voor een. Er is dan geen gekibbel, ze krijgen mijn onverdeelde aandacht, alleen.

De oudste kleinzoon van 4 kwam als eerste van maandag op dinsdag. Op zijn wensenlijstje stond al langer om samen te gaan zwemmen. Dat deden we dus, meteen bij opening waren we in het zwembad want het is niet zo’n held en als het te druk is met grote kinderen die aan alle kanten om hem heen het water in springen is de lol er snel vanaf. We waren er dus als een van de eersten en het was nog heerlijk rustig. Op zijn gemak kon hij alles verkennen en uitproberen. Favoriet was de wildwaterbaan, een soort van snelle stroming waardoor je als het ware mee gesleurd wordt. De eerste keer klemde hij zich angstvallig aan mij vast, maar na een paar maal wilde hij wel alleen. Dat ging mij weer te ver, dus de compromis werd een handje geven en ons samen mee laten voeren [en stiekem hield ik hem dan toch nog wel vast]. Ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak we gingen maar het waren heel wat keren. Ook het warme bubblebad vond ie heerlijk, nou oma ook dus daar bivakkeerden we af en aan geruime tijd!

In de middag gingen we met zijn bal naar het voetbalveld aan het eind van mijn straat. Er is daar een playground van de Krajicek foundation met allerlei sportfaciliteiten voor de kinderen van de wijk waaronder een voetbalveld met de juiste afmetingen. Helemaal geweldig want eindelijk kon hij echt voetballen! Het liefst liet hij mij alle verre ballen halen. Tja dat doen oma’s dan ook, toch! Dinsdag na het avondeten ging hij weer naar huis, bekaf was hij……

Nummer twee

Op woensdag kwam de oudste kleindochter, inmiddels 7 en een half jaar. Daar kun je alweer heel andere dingen mee gaan doen. Na veel spelletjes en knutselen gingen we samen Pizzaretten, echt leuk dat dat al kan met haar! Na het eten gingen we ook even naar de playground, die in de avond verlicht is. Na een hindernisparcours en de kabelbaan, ging ze de radslag oefenen. Wel 50 keer denk ik, ik werd al moe van het kijken naar haar. Na een in haar ogen “perfecte”konden we naar huis

De volgende ochtend gingen we al vroeg op pad. Met de andere oma waar de jongste logeerde, had ik in Plaswijckpark afgesproken. Het was voor allebei een verrassing en onderweg kreeg ze hints van mij waar we heen gingen. Dat raadde ze na een paar hints en helemaal enthousiast was ze, nog niet wetend dat haar zusje en andere oma er ook zouden zijn. Die stonden net bij de ingang toen we aankwamen en: Nou ja! dat die nou ook net hierheen gegaan waren! Wat een feest.

Het park was in was Halloween sfeer , echt heel leuk allemaal. Ze lieten zich schminken als heks en maakten bezemstelen van takken.

Verder maakten we een rondrit in een treintje, gingen waterfietsen in witte zwanen, ze gingen in de draaimolen waar ook mijn eigen kinderen inzaten toen ze jong waren en nog veel meer. We boften enorm met het weer, pas toen we naar huis reden, ging het hard regenen. Na het avondeten[ haar lievelingseten pasta met spinazie] gingen we huiswaarts.

Vrijdag om half 7 appte dochter of ik mee ging naar Intratuin naar de kerstshow want het zou slecht weer worden en blijven de hele dag. Ik reed naar Rhoon, ook alweer vroeg ivm het middagslaapje van de jongste en ook hier was het toen nog stil, er was zoveel te zien voor de kleintjes, allerlei bewegende ijsberen, kerstmannen, kerstdorpen noem maar op. Hartstikke leuk!

Logee nr 3

Zaterdag kwam de jongste kleindochter logeren. Met haar ging ik shoppen, ze had wat nieuwe kleding nodig. Maar dat wilde niet lukken want al zagen we iets wat ze leuk vond dan hadden ze haar maat niet en verder vond ze niet iets echt leuk. Klein maar al erg bewust van wat ze wil! We gingen met alleen een nieuwe diadeem naar huis. Inmiddels regende het ook weer, dus ook met haar werd het knutselen en spelletjes doen. Tegen hun verlies kunnen geen van deze drie kleinkinderen, dus ze zijn erg fanatiek om te winnen. Dit kleinkind wilde patatjes eten net als haar neefje eerder deze week.

Waar de andere twee gewoon in het logeerbed gingen slapen, kwam zij er na een kwartier weer uit, want ze had een echte nachtmerrie. Eerst droomde ze nog van leuke dieren, vertelde ze, toen kwam opeens de boze wolf en was ze zo bang dat er tranen kwamen☺. Ze mocht in mijn bed gaan liggen, daar sliep ze in een paar tellen. Zondagochtend ging ze uitgebreid onder de douche met doucheschuim uit allerlei flesjes, na het afdrogen wilde ze alle bodylotions proberen die ik heb. Uiteindelijk werd ik opgemaakt en smeerde ze zichzelf ook flink onder met make up. We speelden verstoppertje, maakten een armband, tekenden, schilderden en deden monopoly. Het was droog en de zon scheen dus even in de buitenlucht is ook altijd lekker. We kwamen bij de playground een opa tegen met een kleindochter van dezelfde leeftijd en ik vroeg of er in de buurt nog meer speeltuinen zijn. Op loopafstand is er nog eentje en daar speelden we een tijdje. Na poffertjes tussen de middag werd ze om 15 uur opgehaald en kon ik na het opruimen en kindervingers weg poetsen, uitpuffen van een leuke herfstvakantie. Ik ben nu zelf aan vakantie toe☺

18 gedachten over “Herfstvakantie

 1. Wat een leuke logeerpartijtjes heb je georganiseerd. En zo afwisseling en helemaal afgestemd op de leeftijd.
  Brengt mij gelijk in de juiste stemming want deze week is het hier herfstvakantie en komen een of twee van de vijf kleinkinderen logeren.
  Met de oudste van 21 ga ik eerst lekker een dagje naar Gent shoppen en savonds is het dan tijd voor de jongere logees

 2. Heerlijk toch als oma en kleinkind samen kunnen genieten. En zo eens onverdeeld aandacht kunnen geven aan elk kind apart doet zo’n deugd. Geniet nu maar van jouw vakantie

 3. Ik heb nooit een oma gehad (ze zijn beide vroeg overleden), maar zo een als jou had ik toch echt graag gewild. Wat een energie! En nog zo speels. Houden zo.
  PS. Hopelijk word ik ook zo’n leuke oma.

 4. Zo nou! dat kan ik me voorstellen, dat je nu aan vakantie toe bent hahahaa! Maar wél erg leuk en gezellig hè!
  Ik ga ook altijd voor de kerstshow naar Rhoon.. die maken daar echt erg veel werk van.

 5. Leuk verhaal en hoe jij dat allemaal beschrijf ,lijkt alsof ik er bij was. Heel herkenbaar met je kleinkinderen en geniet er maar van ze zijn zo groot.Gr Ria.

Leuk als je een reactie achterlaat!