Paddenstoelen 2023, nr 3

Steeds zie ik blogs met mooie paddenstoelen voorbij komen. Maar telkens als ik tijd heb regent het. Vanmorgen had ik gewerkt maar was vroeg klaar. Volgens buienradar zou het vanaf een uur of 12 gaan regenen hier in Ridderkerk maar ik besloot het er toch maar op te wagen. Gewapend met mijn rubberen laarzen en camera fietste ik weer naar het landgoed, het Donckse Bos. En je raad het misschien wel als je in deze kant van het land woont: het bleef gewoon droog en zelfs de zon kwam heel even door!

Het was nog niet veel wat ik tegenkwam aan paddenstoelen maar het kon er mee door. In elk geval een paar verschillende soorten.

Ik moet ze nog goed bekijken en misschien hier en daar wat bijsnijden enz, dus voor nu plaats ik vast een voorproefje. Een uitgebreider blog volgt want ik ga zo de deur weer uit omdat we na het eten bij dochter en gezin met de hele familie naar het Kralingse Bos gaan naar de Grote Schijn. Dit belooft het volgende: een adembenemende avondwandeling vol audiovisuele pracht. Fluisterende bomen, betoverende lichtprojecties en meeslepende klanken creëren een magisch schouwspel. Wie weet kan ik daarvan ook wat sfeerbeelden maken.

Maar eerst de sneak preview van een eerste paddenstoel:

Dit is de Plooivoetstuifzwam [ Calvatia excipuliformis] bron Obsidentify

Het is een algemeen voorkomende paddenstoel die je kunt tegen komen in loofbossen maar ook in bermen, gazons en weiden

11 gedachten over “Paddenstoelen 2023, nr 3

  1. Ik zou het zelf een parelstuifzwam genoemd hebben.. maar die zwammen lijken allemaal zoveel op elkaar dat ik ze eigenlijk op m’n blog maar zelden benoem.. wil het niet verkeerd doen. 😉
    Vrienden van ons zijn daar volgens mij vorig jaar naartoe geweest in het Kralingse Bos.. ze waren er erg enthousiast over.. dus veel plezier!

  2. Waauw .. dat belooft wat vanavond. Volgens mij hebben wij dat hier in het oosten niet.
    Ik kijk uit naar je blog … ook naar je paddenstoelen trouwens. Ik gun je zo een vliegenzwam.

Leuk als je een reactie achterlaat!