Het regent!

regendruppels op de blaadjes van de goudsbloem

Gisterenmidag zag mijn man op buienradar dat er regen aan zou komen rond 14 uur.Hij zei, kom we gaan nu naar de tuin, want ik wil de regen op de tuin zien.Hij had een nieuwe dakgoot opgehangen en wilde kijken of die het wel goed deed….

Het plensde eventjes goed door en je hoorde de ton vol lopen.De regentonnen waren inmiddels met al die droogte al helemaal leeg en donderdag hadden we juist de tuin nog gesproeid met slootwater en de andere losse vaten gevuld met slootwater.

Je hoorde de planten bijna van opluchting zuchten, zo’n lekker buitje! Het ruikt dan meteen ook zo lekker buiten hè! Jammer genoeg was het een korte bui,maar in ieder geval iets.Hieronder wat foto’s tijdens de bui genomen.

Fijne zondag allemaal!

7 gedachten over “Het regent!

  1. Oh, wat heerlijk. Een buitje. Hier niks, nada. En kurkdroog. De komende 14 dagen ook geen regen, is de verwachting.
    Ik vrees voor mijn tuin. De moestuinbakken geef ik wel water, maar de rest van de tuin is geen optie, onze tuin is veel te groot. Nu voor de 3e jaar op rij vreselijke droogte.

    • Ja he, het is inderdaad steeds droger in het voorjaar. Zonde als je je tuin zo ziet verdrogen. Het heeft hier toch ook niet veel geregend hoor, de regenton was maar met een bodempje water gevuld…

  2. Ook hier de tonnen weer gevuld en de plensbui was erg welkom.Verstandig van je man zijn werk eens gaan te controleren.Nu zijn jullie weer gerust dat alles prima werkt

  3. Wat een mooie detail foto’s weer om te zien…Het was inderdaad voor de tuin een veradming die regen. Hier in zeeland heeft praktisch de hele dag geregend wat dan wel weer te lang was naar onze zin…. jullie ook een fijne zondag!

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!