het tuinseizoen van onze kleindochter

plassen!

Vorige week had ik de foto-shoot op de tuin met onze kleindochter van anderhalf jaar[ ik plaats geen close up foto’s van haar ,alleen foto’s waar ze niet herkenbaar op staat ] De foto’s zijn heel leuk geworden,een ervan staat hierboven, hij is veelzeggend:

 • ze is gek op water, niets leuker dan met haar handen in de regenton, de gieters, plassen, de klompen die vol staan.Haren wassen, gezicht wassen en spetteren….

  even haren gewassen vanuit de volle gieter regenwater

 • altijd naar de tuin met haar kaplaarzen aan, wij hebben die voor haar eerste verjaardag gegeven en ze gaat er nog net niet mee naar bed.Gewone schoenen draagt ze nauwelijks.Gaan we weg dan komt ze met haar laarzen en zegt “aan, aan.!”
 • Als ze mee gaat naar de tuin neem ik altijd een paar verschoningen mee, want in een mum van tijd is ze nat en vies.
 • Ze houdt van bloemen, plukt de madeliefjes uit het gras en ruikt overal aan.Hieronder staat ze aan de afrikaantjes te ruiken.

 • Als ik zo terug kijk naar de foto’s zie ik hoe snel  ze veranderd is  in dit tuinseizoen.In het voorjaar hielp ze opa met het bouwen van de kas op haar manier. Ze kroop toen alleen nog, ging dwars door alles heen.

  de nieuwe kas timmeren

 • met opa in de kruiwagen naar de kippen op het complex kijken, zo leuk!

  naar de kippen

  de stenen kipjes aaien

 • eten op de tuin vindt ze ook leuk, in de keukenschuur of buiten met een bord op schoot.

  gezellig eten op opa’s schoot en met de ganzen op tafel

 • in de zandbak spelen is nu ook favoriet, een tijdje terug vond ze daar nog niet veel aan, nu is ze er niet uit te krijgen!

  lekker spelen in de zandbak

 • op haar manier helpen en proeven

  ze vindt het ook leuk te helpen plukken[ en ze fijn te knijpen]

  bramen

  Dit afgelopen tuinseizoen hebben we genoten van de dagen dat ze met ons mee kon.Onze schoondochter en zoon verwachten in oktober het tweede kindje, dus volgend jaar hebben wij 2 kleinkinderen mee naar de tuin!

  Regen

Afgelopen dagen heeft het veel geregend en de eerste najaarsstorm is een feit.In de loop van de ochtend klaarde het wat op en kwam de zon voorzichtig door. Op naar de tuin dus voordat het weer gaat regenen want we hebben onze zinnen gezet op erwtensoep koken en daarvoor moeten we wel eerst de ingrediënten gaan oogsten.Zoals zo vaak is het op de tuin heerlijk, terwijl het thuis op het balkon koud is. We zijn een poosje aan het plukken, knippen en scheppen geweest en al snel hadden we de tafel vol liggen.Genoeg ingrediënten om deze week iedere dag wat lekkers op tafel te zetten.

Door de harde wind/storm liggen nu alle zinnia’s plat, dus snel nog een boeketje geplukt, als het zondag goed weer is, zal ik ze met pijn in het hart uit de tuin halen. Ik heb al weer weken lang verse bloemen gehad. Ik ben gek op de combinaties van kleuren

zinnia in vaas

de oogst van vandaag

Eenmaal thuis zijn we gaan schoonmaken en snijden, er staat nu een grote pan erwtensoep te pruttelen, een pan goulash, en een pan tomatensoep. Boontjes schoongemaakt, kruiden ingevroren, bloemen in de vaas.Heerlijk!

Leuk als je een reactie achterlaat!