Het werd zomer

Het is zomer, voorbij alweer de maand mei
Zo’n dag waarvan je denkt, die gaat niet meer voorbij
Er kwam niemand langs, Ik wilde alleen


Aan het strand wat wandelen
Zomaar nergens heen

Toen zag ik jou


Je riep me met je ogen
Ik keek je aan, en kreeg een vreemd gevoel


Want ik begreep wat jij me wilde vragen

Kom dichterbij me

Je was zo vrij, ik vond het eerst een beetje raar

Je droeg niet anders dan je mooie veren maar

Wat je wilde hebben was alleen maar eten…………..

Ik neem het stokje over van Rudi’s blog over zomerliefde, het liedje van Rob de Nijs past ook wel bij de foto’s die ik maakte van deze meeuw [vind ik].

Hij kwam bijna op mijn handdoek zitten maar ik had alleen komkommer bij mij. Teleurgesteld vloog hij uiteindelijk weer weg. Op zoek naar eten bij andere strandgasten.Rob de Nijs

Het lied “het werd zomer”van Rob de Nijs werd in 1977 uitgebracht. Het is een lied uit mijn jeugd, ik kan het nog uit mijn hoofd mee zingen. Ik vind het een mooie song, maar tegenwoordig kan zo’n nummer helemaal niet meer. Hij schreef veel mooie liedjes, trad op tot op hoge leeftijd ondanks zijn ziekte van Parkinson.

Toen was het zomer………..

12 gedachten over “Het werd zomer

 1. Wat heb je dat leuk gedaan!
  Aan dit liedje heb ik bijzondere herinneringen. Ik was zelf ongeveer zestien toen het uitkwam en vond er eigenlijk niks aan…. maar het liedje was wel geschreven door de broer van mijn vriendin. Zijn naam was Walter Ertvelt. Ik kreeg van hem destijds ook een gesigneerde plaat van dit liedje.

 2. Prachtig ingevuld Margiet!!

  En ja RdN… een legende …. tijdens dat liedje had ik voor het eerst weer iets van vlinders nadat ik heftig wreed ontwaakt was uit de kalverliefde die lang mijn leven toen beheerste 😉 (achteraf heeeeeeeeel blij mee)

 3. mogge Margriet
  en of het zomer werd , een tropische zelfs 🙂
  heerlijk hé zo op een zo goed als door mensen verlaten strand
  je had een mooi onderonsje met die mooie meeuw
  mooi nummer van Rob

  rustige zondag groet

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!