Insecten spotten

Vandaag ga ik nog even terug naar dinsdag. In de boom waar ik het verpoppen van het lieveheersbeestje aanschouwde, was het een druk komen en gaan van insecten.

Ik zette er een aantal op de foto, wat best lastig was, want het lijkt wel of ze je in de gaten hebben. Zodra je wil klikken, vliegen ze weer uit beeld…..

Alle namen zocht ik op via de app Obsidentify, die ik op mijn telefoon heb staan.

Bleekgele weekschildkever
aardhommel, onder aan het blad zie je eitjes hangen van de lieveheersbeestjes en luizen erom heen.
groene vleesvlieg
Groene vleesvlieg
Franse veldwesp
.Nephrotoma flavescens is een tweevleugelige uit de familie langpootmuggen
Phaonia is een geslacht van insecten uit de familie van de echte vliegen, die tot de orde tweevleugelige behoort.
Weideschorpioenvlieg
Cantharis cryptica/ pallida

Verbazingwekkend dat in 1 boompje zoveel verschillende beestjes te zien zijn! Normaliter ben ik druk bezig en zie ik dat niet zo, maar omdat ik nu steeds keek wat er met het larfje gebeurde, zag ik zoveel meer moois!

In het verlaten mezenkastje zit inmiddels een hommelnest.Die vliegen met tientallen heen en weer, dus nectar genoeg in onze tuin. Ik las dat ze geen kwaad doen, dus we laten ze mooi zitten en bekijken de drukte vanaf onze stoel die er schuin onder staat.

Tot zover de insecten van dinsdag. Ik maakte ook nog meer foto’s van onder andere de kleine vos.Die laat ik in een ander blog zien.

Dank je wel

Tot slot bedank ik een ieder die mij via de blogs zo aardig sterkte heeft gewenst ivm mijn operatie. Die is achter de rug. Nu een paar dagen met mijn been omhoog zitten en dan rustig aan weer meer doen. De plaat en schroeven zijn er uit en kreeg ik mee. Ik had niet verwacht dat de plaat zo groot zou zijn. Ter vergelijking legde ik er een theelepeltje naast. Dit was dus het ding wat mij zo hinderde☺

Ik ga mijn tijd nu besteden om alle achterstallige blogs van jullie te lezen……

29 gedachten over “Insecten spotten

 1. Dat is een serieuze collectie insecten en mooi in beeld gebracht.
  Je zal wel blij zijn dat dat groot stuk ijzer verwijderd is ,niet te verwonderen dat het je last bezorgde.

  • Ik probeerde het like knopje, bij mijzelf doet ie het wel, dus ik weet niet waarom bij jou niet. De wordpress sites geven wel eens rare dingen te zien, die like knop is soms opeens verdwenen en dan moet ik van alles weer aanvinken in het dashboard…

 2. Insecten spotten helpt inzien hoe ingenieus die beestjes in elkaar zitten. Ik leerde weer veel bij.
  Vroeger zegden ze dat je van ijzer sterk werd, maar het zal dit soort Ijzerwerk wel niet geweest zijn. Herstel goed!

 3. Eindelijk al dat ijzer verwijderd nou begrijp ik dat er zoveel last van had, doe rustig aan dan loop je straks weer als een kievit!

 4. Mooie beestjes, maar liever niet om mn hoofd. Wat een plaatwerk in je been. Maa knapdat alle weer heel is. Rustig aan weer in de running komen.

 5. Dat ijzer van jou is heel wat groter dan dat niersteentje van mij wat er gisteren is uitgehaald. Maar na driekwart jaar ellende een hele opluchting dat stent en steen eruit zijn.

 6. Mooie plaatjes, maar de rillingen gaan over m’n rug hahahaaa!
  Vriendlief had precies zo’n zelfde plaatje in z’n schouder nadat ie eens z’n sleutelbeen brak.. omdat ie er meteen teveel mee deed met die arm, kwamen de schroefjes algauw los en mocht het er snel uit. Hij had natuurlijk wél het geluk dat ie dat niet midden in coronatijd kreeg..!
  En fin.. voor jou is het leed nu ook geleden.. lekker rustigaan weer opbouwen, de beweeglijkheid van je enkel, misschien es naar een fysiotherapeut om het echt weer goed te krijgen? Dat werd ons altijd aangeraden na een breuk.

 7. wat een mooie opnamen van al die mooie beestjes
  dus een huisje voor de tuin bestuivers , zullen ze jullie in dank afnemen

  geen wonder dat je van al dat metaal in je been last had pppfffttt

Leuk als je een reactie achterlaat!