Kleinkinderenhonger

In deze Coronatijd hoor je regelmatig dat mensen huidhonger hebben. We hebben behoefte aan knuffelcontacten. Ik had kleinkinderenhonger. Nu ik niet oppas, zie ik ze jammer genoeg wat minder. Het was nu een week tot twee weken geleden dat ik ze gezien had. Maar het gemis is dit weekend weer ingehaald.

Markten

Voor afgelopen vrijdag had ik van dochter de uitnodiging gekregen dat ze me op zou halen voor een dagje bij haar thuis. Ze kwam met kleinzoon lekker vroeg en we gingen eerst naar de markt in het centrum van Maassluis. Onderweg reden we langs een bloemenwinkel die alles buiten uitgestald had, wat er heel vrolijk en kleurig uitzag. Ik wees er enthousiast naar en zij moest hard lachen dat ik al zo blij kon worden van een bloemenwinkel. Maar ja wat wil je als je 9 weken alleen een uitje naar de volkstuin had. Dan wordt je er blij van als je al een stukje rond rijdt.

Op de kleine markt waren uiteraard alleen kraampjes met etenswaren en bloemen. Wat heerlijk om weer rond te kijken en eens wat te kunnen kopen, haha…………Met kleinzoon op schoot reden we langs alle kraampjes. Het viel dochter wel een beetje tegen, de rolstoel over de keitjes duwen. Helaas zijn er naast de corona-kilo’s ook wat rolstoel-kilo’s bij gekomen☺☻

Na de markt reden we naar het huis van dochter en schoonzoon. Het was heerlijk in hun achtertuin dus we konden lekker in de zon zitten, koffie drinken en lunchen.Kleinzoon reed rond op zijn driewieler en speelde in de zandbak. Dat was genieten! Een fijn dagje uit!

Zaaien met de kleindochters

Zondag kwam zoon met zijn dochters naar de volkstuin om speelzand voor de zandbak te brengen. De oudste kleindochter is altijd geïnteresseerd in de plantjes etc.Ze zag zaden op tafel liggen en vroeg meteen of zij ook mochten zaaien. Wat doe je als oma, je zegt natuurlijk ja. Alleen gaat dat allemaal wat lastig nu. Maar sperziebonen konden ze wel vast voorzaaien in bakken.

Na nog ieder in een pot boontjes geplant te hebben om mee naar huis te nemen, werd alles rijkelijk voorzien van water uit de regentonnen. Vinden ze ook zo interessant dat water tappen in hun gietertjes….Het was weer even genieten zo, de kleinkinderenhonger is dit weekend weer even gestild☺

21 gedachten over “Kleinkinderenhonger

  1. Wat die corona ook allemaal verandert heeft. Ik kreeg er 2 achterkleinkinderen bij en kan die niet bezoeken en zij kunnen ook niet komen. Zo spijtig vind ik het. Dus kan je heel goed begrijpen

  2. Ik begrijp je helemaal. Gisteren hebben wij eindelijk weer eens onze kleinkinderen In Scheveningen gezien. Wateen leuke kleinkinderen heb je Margriet, dat is genieten van dat stel.

    • Ik hoop dat de interesse blijft en niet op een gegeven moment verdrongen wordt door de IPhone of zoiets….en anders zit het in de basis en komt het er nog wel eens uit. Onze dochter is begin 30 en vindt het nu pas leuk, maar kreeg het als kind ook mee.

  3. Iedereen weer eens gezien.. lekker toch! 🙂
    Eigenlijk waarderen we nu de kleine dingen veel meer dan ooit hè haha.. en straks zal alles weer ‘gewoon’ zijn.. best jammer wel! 😉

Leuk als je een reactie achterlaat!