Lente

De dag begon vandaag erg mistig hier in Zuid Holland.Wij wonen op de 10-etage en zagen alleen een wit gordijn voor onze ramen.Dat is toch wel een gekke gewaarwording, we konden niets van de straat beneden zien.In de loop van de ochtend klaarde het op, de weersverwachtingen hadden lente weer voorspeld met hoge temperaturen. Dat duurde toch nog wel tot begin van de middag.Maar toen was het genieten.Zelfs 18 graden, echt lente weer! De vogels kwetterden om ons heen, grote hommels vlogen af en aan en zelfs twee vlinders heb ik gespot.

In de tuin is nog heel veel werk te doen,maar het begin is gemaakt.Ongeveer de helft van de tuin heb ik gewied.Mijn armen en handen doen er pijn van, de tuinconditie is door de winter totaal verdwenen. Ik heb worteltjes gezaaid en uien gepoot.Het vak waar ze staan voor de zekerheid afgedekt met vliesdoek, zodat de eksters er niet vandoor gaan met de uien.En het kan natuurlijk best nog gaan vriezen in de nacht.

olijfkomkommer komt uit

In de kas staan inmiddels alle zaailingen van thuis.Alleen de paprika staat nog thuis. Ik heb het meeste ook verspeend.

Tijgerslak

Toen ik een stukje hout in de kas optilde zag ik een enorme naaktslak liggen.In eerste instantie dacht ik nog dat het een salamander was, maar nee. De grote aardslak of tijgerslak lag daar lekker in mijn kas te wachten tot het weer nacht zou worden om zich te goed te gaan doen aan mijn jonge plantjes. Mijn sla is inmiddels al opgegeten,maar die slakken weten zich altijd goed te verstoppen. Dit exemplaar heb ik over de sloot in de paardenwei gegooid.Ik hoop dat hij nog geen eitjes heeft gelegd, want dan kan ik mijn lol op in de kas ☻Hij heeft daar wel een partner voor nodig. Ze leggen in maart-april zo’n 500 eitjes De partner ben ik nog niet tegengekomen, dus ik hoop er het beste van.Want 500 van die slakken…daar moet ik niet aan denken, brrr.

Op zich is het wel een mooi beest, met een echte tijgerprint, ik had deze soort nog niet eerder gezien in onze tuin.Hij is de grootste naaktslak in Nederland en een echte alleseter.

Peultjes weg

Een andere gast in de tuin heeft netjes alle zaden van de peultjes van het groen afgehaald en mee genomen. Ik had een keurige rij met gaatjes en geknakt blad, die peultjes waren net afgelopen week boven de grond gekomen….Nu maar weer gezaaid en afgedekt met vlies. Dat schiet natuurlijk niet op zo hè,als onder mijn handen alles weer opgegeten wordt! In een tuin weet je echter wel dat je te maken hebt met vogels, slakken, muizen enzovoorts die alles ook wel lekker vinden.We nemen het op de koop toe!

Bloesem

De perzikboom staat nu helemaal in bloei en stak mooi af tegen de blauwe lucht.

De andere fruitbomen staan nog niet in bloei,maar met deze temperaturen zal dat vast niet lang meer duren.

2 gedachten over “Lente

Leuk als je een reactie achterlaat!