Liefde is……. bijen tellen

De bijenpopulatie is nog altijd in gevaar. Dit weekend wordt gevraagd mee te doen aan de nationale bijentelling.

Herkenning


Bijen zijn er in vele soorten en maten. Hommels zijn grote, dikke bijen met een
wollige, kleurrijke beharing. Andere bijen zijn juist klein, slank en bijna kaal. De
kleuren variëren van helemaal zwart of metaalgroen tot bontgekleurd met rode,
witte of gele vlekken. Bijen zijn dus niet altijd zwartgeel gestreept!

De nationale bijentelling heeft een handig gidsje gemaakt wat je kunt downloaden om je te helpen herkennen.Klik daarvoor op de link

Bijen tellen

Bijen houden van zon en van bloemen. Je vindt ze dus vooral in open, bloemrijke
landschappen, zoals graslanden, tuinen en heidevelden. In parken en bossen zijn
ze vooral te vinden op open plekken.

Bijen zoeken


Bijen zijn makkelijk te vinden door op bloemen te kijken. Al in het vroege voorjaar vliegen de eerste bijen op wilgenkatjes, en in de herfst zijn ze op bloeiende klimop te vinden.

Heb jij ook die liefde voor de natuur, onderschrijf je het belang van het behoud van de bijen? Werk je vandaag of morgen in de tuin, wandel je in de natuur of zit je dit mooie weekend met een kopje thee, koffie of drankje in je tuin? Houdt het gedownloade gidsje bij de hand en tel mee!

Meer informatie: www.nationalebijentelling.nl

270 ideeën over Liefde is... | liefde is, liefde, ware liefde

Vanavond of morgen laat ik jullie weten wat ik geteld heb……

Het thema van Saturneins is deze week liefde……Natuurlijk had ik kunnen bloggen over mijn grote liefdes, mijn kleinkinderen. Daar schrijf ik al best vaak over. Dit keer dus een thema uit liefde voor hen, opdat zij na onze dood nog steeds een leefbare aarde hebben……..

17 gedachten over “Liefde is……. bijen tellen

  1. Ik vind het altijd lastig de verschillende soorten te herkennen.. zelfs met dat gidsje erbij. Heb heel veel dezelfde bijtjes steeds in de tuin, waarvan ik dácht dat het vosjes waren, maar het zouden evengoed rosse metselbijtjes kunnen zijn. Er hebben er zich al een paar van ingemetseld in het kleine insectenhotelletje dat we sinds kort hebben hangen.
    Als je het mis hebt, dan gaat die telling ook mis lijkt me.. dus ik denk niet dat het een goed idee is voor mij om mee te doen hehe. Ben vandaag trouwens ook te druk met allerlei laatste dingen voor onze vakantie, dus het was sowieso lastig geworden.

    • Ik ben van plan wat foto’s te maken en dan aan de hand van het gidsje te kijken welke het is. Fijne vakantie alvast, ben benieuwd waar de reis heen gaat? Frankrijk?

      • Ja, het is voor de helft een klimvakantie en de plannen zijn voorlopig weer Buis-les-Baronnies in de Drôme, veel moooie klimgebiedjes daar.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!