Oogsten, kleindochter en bloemen

Eindelijk kunnen we gaan oogsten.Sugar snaps, krieltjes, sla,aarbeien. Na wat tegenslag met slakken, muizen en luizen toch eten uit eigen moestuin!!

sugarsnaps

Nu het warmer is en na de regen van een paar dagen terug, gaat het eindelijk hard in de tuin.De sugarsnaps kunnen al geplukt worden.Dochter en schoonzoon hebben de primeur van het eerste maaltje gehad toen we hen bezochten op Hemelvaartsdag.Ik heb voor het eerst sugarsnaps in de tuin.

Aankomende week zullen de eerste peultjes te oogsten zijn.Na alle keren dat de zaden opgegeten werden door de muizen, valt er nu toch wat te plukken.

bloem van peultjes
bloeiende peultjes

De peulen van de tuinbonen groeien ook goed.Nog even en die kunnen we ook oogsten.Zij groeien typisch: omhoog…

Vandaag een maaltje krieltjes kunnen oogsten en sugarsnaps.Daar kunnen we een lekker wokgerechtje mee maken.

peultjes en krieltjes uit eigen tuin

De eerste aardbeien van dit jaar.

Kleindochter kwam vanmorgen aardbeien plukken, de eerste keer dit jaar.Al een paar keer had ze erom gevraagd, ze weet het nog van vorig jaar denk ik.Eindelijk kan het nu. De planten hangen bomvol, dus aankomende weken volgen er vast nog wat kilo’s aardbeien. Ze plukte in de zengende hitte een kilootje.Heel enthousiast, tot ze in een brandnetel greep die tussen de aardbeienplanten groeide.Stom van mij natuurlijk, ik had het niet gezien.Tranen vloeiden,maar koud water, azaron[ ik had geen azijn], wat snoepjes en een mickey mouse pleister deden de pijn afnemen. Na een paar laatste sniffen plukten we toch weer verder.Grappig om te zien is hoe zo’n meisje alles voor normaal aanneemt.Op sommige aardbeien zaten wat aangegeten plekjes waar de pissebedden al hun slag hadden geslagen.Ik legde uit dat de pissebedden de aardbeien ook heel lekker vinden.Iedere keer als ze een aardbei tegen kwam met een plekje, mocht die blijven hangen voor de “pisseded”.

Let op haar hand, ze heeft dezelfde rouwrandjes onder haar gelakte nagels als ik heb.De nagellak had ik opgedaan omdat we naar een afspraak gingen,maar beter lak ik niet in het moestuinseizoen, het ziet er niet uit!

Bloemen

De pioenroos Sarah Bernard is bijna open. Drie jaar geleden kocht ik via internet 2 knollen. Ze waren erg klein, wat mij zwaar teleurstelde. Drie jaar moest ik wachten tot er eindelijk in 1 van de twee planten bloemen zitten.Drie stuks wel te verstaan! Maar de bekroning is straks vast geweldig!

5 gedachten over “Oogsten, kleindochter en bloemen

  1. Prachtig die pioenrozen!! Vind ik de allermooiste rozen!!
    Wij eten vanavond ook sugarsnaps wat n toeval maar jullie hebben ze al op.
    Grappig om te lezen hoe dat gaat met je kleindochter zo plukkend tussen de aardbeien.
    Ik zie ons gezamelijk kleinkind er ook al doorsjouwen, hopen dat ie net zo voorzichtig is als zn nichtje….

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!