Ode aan een Paeonia

Na 3 jaar wachten bloeit de pioenroos Sarah Bernard voor de eerste keer.Ik kocht de wortelstok op internet bij een kweker.Niet wetend dat het zo’n mini wortelstokje zou zijn. Best duur betaald ook….Maar eindelijk is de apotheose daar! De bloem ruikt heerlijk en ziet er werkelijk prachtig uit! Van net uit de grond tot nu in bloei:

Paeonia Sarah Bernard

Klik op de foto om te vergroten en zie de pracht van deze bloem nog beter

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

6 gedachten over “Ode aan een Paeonia

  1. Annemieke zei:

    Prachtig, staan ze beschut tegen de wind? Na vannacht hoop ik dat ze nog steeds mooi staan.

  2. Thera Sanders zei:

    Zo mooie bloem is t! Al die lagen van blaadjes….zijn idd kwetsbaar voor regen

  3. Margriet zei:

    Er zaten nog maar 3 bloemen in, ik had er twee mee naar huis genomen, staan te pronken in een vaas.De derde heeft de stormen overleefd en staat nog mooi in de tuin

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: