Reizen door Polen, Nationaal Park de Tafelbergen

Sinds afgelopen woensdag zijn wij in Polen, geen doorsnee vakantieland voor de meesten van ons.Ook voor ons niet, jaren gingen we naar Frankrijk, Spanje en Hongarije.Twee maal eerder waren we in Polen vanwege werkzaamheden.Ook nu hebben we de eerste 2 dagen aan werk besteed.Vanaf zaterdag hebben wij vakantie en reizen wij door Zuid/Oost Polen.

Vanaf de stad Opole reden we naar de bergen van Silezië. We bezochten Nationaal Park de Tafelbergen[Narodowy Gor Stolowych]

Hier heeft de natuur zich aan al haar grillen overgegeven en zo een unieke geologische structuur geschapen.Erosie creëerde in de kalksteen een fantastisch landschap met de meest vreemde vormen. Het was een prachtig gezicht al die grote stenen verspreid in het bos op de top van de berg.

Er waren veel wandel en fietsroutes uit gezet. Je kon de berg beklimmen via een uitgehakte trap van 665 treden.[ reservaat Szczeliniec Wielki] Daar hebben we ons niet aan gewaagd.De conditie, rug en knieën laten dat helaas niet meer toe☺Wij hebben dus naar boven gekeken…..

We hebben een dag doorgebracht in het park, het is schitterend en heel rustig.Geen massa toerisme hier.Het bos bestaat uit voornamelijk dennenbomen, de flora en fauna zijn beschermd.Overal om je heen hoor je vogels twitteren, maar ze laten zich niet veel zien.

Dag 1 van reizen door Polen, Nationaal Park de Tafelbergen.Het was het bezoek volledig waard!

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

2 gedachten over “Reizen door Polen, Nationaal Park de Tafelbergen

  1. Petra Verheij zei:

    Mooie foto ‘s.
    Heel veel plezier.

  2. Thera Sanders zei:

    Prachtige foto’s van de natuur! Voor ons nog onbekend gebied,zo te zien te moeite waard.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: