Ouwehands dierenpark by night

Eind van de middag was het tijd  binnen op te warmen en de inwendige mens te verwennen. Van het slenteren wordt je altijd best moe vind ik zelf. Doordat we[ Melodyk, Daphne, Karel, Annemarie en ikzelf] allemaal aan het fotograferen waren, kostte dat ook best wat tijd.We namen niet alleen die dieren maar ook onszelf☺

Verlichting aan

Na het eten met met elkaar was het inmiddels goed donker geworden en hadden we al gezien dat de lichten aangingen van de lichtobjecten.

Het was overdag al een kleurig geheel, maar in het donker waren the Treasures of Time prachtig!

Overdag:

in het donker:

 

De foto’s hieronder kun je aanklikken om te vergroten.Marylou schreef mij dat de frames worden overspannen met zijde en met de hand worden ingekleurd. Het moet een megaklus zijn om dat te doen.

Al met al was het een geslaagd uitstapje, Ouwehands dierenpark by night. We besloten de avond met een warm drankje en Karel een koud biertje en daarna gingen Melodyk en Daphne terug naar Emmen en Assen, Annemarie naar Ede. Karel en ik logeerden in hetzelfde hotel, dus wij liepen naar het hotel terug. Ik had het behoorlijk koud gekregen en was ook wel moe, dus ik kroop lekker het bed in met de verwarming op 5 en ging naar de Battle of the Bands kijken op tv……………………….

De blogs van Karel en Melodyk lees je hier en hier

 

24 gedachten over “Ouwehands dierenpark by night

 1. Pingback: Ouwehands dierenpark in het donker – Welkom op Karels WP

 2. Lees maar op : https://www.ouwehand.nl/nl/light-nights-tot/

  Het team doet het al jaren… niet alleen in Ouwehands. Het is een soort van parachutestof en dat is minutieus ingekleurd. Ik vind het ieder jaar weer een heel knappe prestatie om een nieuwe tentoonstelling in elkaar te zetten.

  De 15e februari in Beekse Bergen dus ook maar dan een geheel ander thema… Safari

 3. prachtig Margriet
  ja het zijn kunstwerken hé , bij daglicht en bij donker met de lichtjes aan nog eens dubbel zo mooi
  je hebt ze er prachtig op gezet

  we hoefden gelukkig niet te reizen , 2 van de 3 anderen hadden flink pech 🙁

   • Ik heb de voorbereidingen enkele jaren geleden verschillende dagen opgevolgd in Antwerpen waar ik een abonnement heb. Namen geven is onmogelijk .De grote frames werden in China in orde gemaakt, vervoert men hier, waar ze in elkaar worden gezet. Het is zijde die gebruikt wordt om de frames te overspannen. Want zijde in een natuurproduct en brandt niet en er kan dus overal verlichting in zonder gevaar. De kleine dingen werden ter plaatse geschilderd. Het gebeurde door een heel team van wel 30 Chinezen die er hele dagen aanwezig waren. Ik heb zelf op zijde geschilderd en ken hun werkwijze heel goed.. Maar ben door reuma in mijn handen moeten stoppen

Leuk als je een reactie achterlaat!