Refurbished

Refurbished, zo’n nieuw woord wat je regelmatig hoort. Eerst dacht ik nog nog waar hebben ze het over? Inmiddels ben ik erachter. Het woord is uiteraard uit de Engelse taal afkomstig en betekent letterlijk opgeknapt. Je kunt het ook vertalen als gereviseerd.

Mijn man heeft onze kas ge-refurbished oftewel een tweede kans gegeven. In februari met de sneeuw brak ik mijn enkel en van de kas brak het dak door het gewicht van de sneeuw. Meerder dakplaten begaven het.

hier was er nog niets aan de hand….

Slopen?

We wilden het kasje slopen en zouden dat doen zodra ik weer normaal kon lopen.Tot die tijd stonden er zoete aardappel, komkommer, tomaten en paprika’s in en hingen we een net over het dak zodat er geen vogels in konden.

Inmiddels had de tuinbuurman aan de overkant,met dezelfde kas, die van een nieuw dak voorzien. Wij besloten dat ook te doen.Het frame was stevig genoeg.

Zo gezegd, zo gedaan dus. De kapotte platen uit het frame en nieuwe platen op het dak en in de zijwanden waar nodig. De deur die er uit gewaaid was, is weer gerepareerd.

Refurbished bij telefoons etc geven ook recht op garantie, dat is met deze kas natuurlijk niet. Maar geloof mij, nu mijn man het gerepareerd heeft, overleefd het de Noordwester stormen wel !

De uitstekende platen zijn bedoeld om tomaten onder te zetten. Het is een ideaal plekje voor buitentomaten, lekker warm en nu ook droog.In het voorjaar de kas een sopje geven en dan is ie weer als nieuw. Een duurzame oplossing toch!

Nu staan alle kwetsbare planten, zoals mijn citroenen, agapanthussen etc in de refurbished kas om te overwinteren☺

Ik zou dit type kas nooit meer kopen en zeker niemand aanbevelen………….We hopen dat hij nu weer een paar jaar mee kan!

29 gedachten over “Refurbished

  • Sommige groenten of fruit zijn eenvoudig te kweken zonder dat je last hebt van plagen, maar je moet er wel ruimte voor hebben…….Leuk om te lezen dat je wel van die verhalen geniet!

 1. Fijn dat je de kas weer kan gebruiken, Margriet. En slim dat overstekje voor de buitentomaten.

  Vraagje over jouw citroen. Ik heb voor het eerst ook een citroenplantje (er zitten 2 citroentjes aan – yay). Hoe help je die de winter door bij (strenge) vorst? Pak je de pot in? Hoe en met wat? Alle tips welkom 🙂

  • Als de plant nog zo klein is dat je hem binnen kunt zetten, zou ik dat doen. De kleinste van mijn twee planten heb ik in het begin ook gewoon in de huiskamer gehad. Denk dat je hem misschien het beste op een koele plek kunt zetten. Wij hebben overal vloerverwarming dus een koele plek hebben we niet echt. Ze staan nu in de kas en ik heb er gisteren nog een hoes over gedaan omdat er toch temperaturen rond 0 verwacht worden. Die hoes heb ik bij een tuincentrum gekocht. Mocht het blad van de plant vallen, schrik niet in het voorjaar loopt hij wel weer uit.

 2. Ik kan me van de vorige winter zelfs geen pak sneeuw herinneren dat dit soort schade verklaarbaar zou maken. Wél voor een gebroken enkel, dáár is het kleinste laagje sneeuw al voldoende voor.Ik hoop dat de enkel zonder restverschijnselen genezen is.
  De kas moet er nu weer tegen kunnen áls we een beetje winter krijgen, maar daar zitten jullie waarschijnlijk niet écht op te wachten. 😉

  • Hier lag in februari opeens een flink pak sneeuw en dat gewicht was funest voor die dakplaten. Die enkel is nog niet helemaal in orde, ik wacht nog op een operatie, maar corona gooit roet in het eten…

 3. Vreselijk hoe slecht dingen tegenwoordig gemaakt worden. Bedoeld om een korte tijd te gebruiken, weg te gooien, en iets nieuws te kopen. Goed dat je het hersteld hebt, en niet zomaar weggegooid! En meteen ook slim van dat extra afdakje voor de tomaten 😉

 4. Een voor ons ook nieuw woord -refurbished- tot vandaag.. Mijn man’s telefoon moest vervangen worden en gezien zijn not passie voor zo’n ding leek dit n goede oplossing! Zoonlief meegeholpen en ja hoor doet t weer als nieuw! Leuk is dat dat opknappen van je kas! Toch wel handig dat je man zo handig is om t te doen..

 5. Is wel duurzaam hè.. refurbishen.. daarom dat je het nu zoveel hoort natuurlijk.. duurzaam is hartstikke in! Ook wel zonde om nieuw te kopen als het zo mooi op te knappen is.. goed gedaan van manlief hoor!

Leuk als je een reactie achterlaat!