Rijp op het gras

Vanmorgen waren we rond half 11 op de tuin.De hele week wilde ik eigenlijk al gaan om een paar bomen in te pakken voordat de vorst ze zou vellen.We hebben een paar hoezen speciaal voor bomen of struiken.Het kwam er steeds niet van. Toen we aankwamen zagen we de rijp op het gras en een dun ijs vliesje op de vijver.

Toch zie je het voorjaar bijna komen, de bomen en struiken zitten dik in de knop, bollen zijn al boven de grond gekomen. Vandaag met een mooie heldere lucht en een lekkere zon de laurier,oleander en olijven in een hoes gepakt. In de zon was het zelfs lekker, alhoewel het maar 2 graden boven 0 was.

We hebben meteen de vogels weer voorzien van vetbollen en vogelvoer.De koolmeesjes en roodborstjes vlogen meteen af en aan.De broodkorstjes vonden gretig aftrek bij de eksters en kouwen.De bladeren van de spruitplanten zijn ook ten prooi gevallen aan een of ander dier.Misschien dat de parkieten die veel bij ons op het complex zitten aan de bladeren begonnen zijn.Het lijkt mij te koud voor een slak nu.

2 gedachten over “Rijp op het gras

Leuk als je een reactie achterlaat!