Sfeer proeven in onze volkstuin

bloementuin met fruitbomen en struiken
de voortuin met verhoogde bakken, veel fruitbomen, struiken en bloementuin.Het gras staat momenteel vol bloeiende madeliefjes en paardebloemen
Lavandula stoechas ‘Bee Happy’
daslook
kattekruid
akelei
kruidentuin
de moestuin, langs het dakje groeit de blauwe druif Boskoop Glorie.
voortuin: bloemen en fruit

Onze tuin gaat nu het vierde jaar in.In totaal hebben we op onze 500 m2 25 fruitbomen staan: Meerdere soorten kersen, appels, peren,een moesappel, een stoofpeer,meerdere pruimen, een kaki, een kweepeer,meerdere olijven, een laurier. Verder veel struiken met rode, zwarte en witte bessen, vlierbes, kruisbes, blauwe bes, honingbes, hazelnoot, krentenboompje en 5 druivensoorten.Nu begint alles er een beetje als “echte boom” of struik uit te zien.Het waren allemaal jonkies toen we ze aanschaften.

nog wat leeg, maar een en ander moet nog op komen en uitgeplant worden
De druiven lopen uit: Hier de rode pitloze druif Suffok en ervoor een Witte van der Laan.

We kunnen niet wachten tot alles weer volop groeit en bloeit en we weer met tassen vol naar huis sjouwen, we weer lekker kunnen bbq-en, een beetje kunnen suffen in onze ligstoelen als het te heet is om te werken in de tuin, genieten van de kwetterende vogels, de zoemende bijen en de fladderende vlinders. We wanen ons kwa sfeer soms in Zuid Frankrijk. Volgens onze dochter en schoondochter heeft onze tuin een meditteraanse sfeer. De dochter heeft er vorig jaar ook een bord voor gemaakt voor vaderdag

Hoogtepunten zijn altijd als de kinderen en kleinkinderen er zijn. Kijk die twee schoffies hieronder op zoek naar bloemen, mooie steentjes, stokjes, schelpjes om in de heksensoep te doen.Wat dan een emmer met water en zand is, waar ze nog van alles in gooien, veel roeren met stokken en handen, kletsnat worden en ik dan “alsof”mag proeven van de soep. Heerlijk!

In augustus worden we weer opa en oma van ons derde kleinkind!

In meditteraanse sfeer, zomer 2018

7 gedachten over “Sfeer proeven in onze volkstuin

 1. Wat een heerlijke tuin hebben jullie! Prachtig. Af en toe stiekum overnachten zal toch niet opvallen, of wel!
  Jullie hebben ook een Kaki? Hebben jullie al vruchten er aan gehad? Ik vorig jaar voor het eerst! Foto’s, zie mijn blog.
  Ik zet je blog meteen in mij leeslijst.

  Groetjes Thea♥

  • Leuk , Thea , dat je op mijn site terecht bent gekomen! Ja we hebben al twee jaar vruchten in de kaki gehad.Het eerste jaar waren ze mooi rijp aan het worden toen ze op een dag verdwenen waren.Vogels of mensenhand, geen idee… Vorig jaar hebben we er een net overheen gehangen en is het gelukt ze rijp te krijgen. Van de pitten die erin zaten heb ik nu twee stekken staan….Ik ga jouw blog ook opzoeken!

  • Als het mogelijk was er te gaan wonen, deden we dat onmiddellijk.Helaas is zelfs overnachten niet toegestaan door onze gemeente….We zijn er bijna dagelijks,maar we overnachten dan maar in ons luxe appartement, haha

 2. Het is altijd heerlijk genieten met de kinderen en kleinkinderen in de tuin. Inventief dat bordje op het tuinhuisje. Leuk om weer opa en oma te worden. Fijne zondag.

Leuk als je een reactie achterlaat!