Snoeiafval

Het is nu de tijd om te snoeien in de tuin, voordat alle sapstromen weer op gang komen. Dat je met snoeiafval ook weer leuke dingen kunt doen, liet Hetty van Tuinverhalen deze week nog zien. Ze schikte tussen het snoeiafval van de clematis een boeket tulpen. Hardstikke leuk[ klik]

Zelf heb ik de clematis nog niet gesnoeid, maar wel de krulhazelaar die naast ons vijvertje staat. Die was inmiddels behoorlijk de lucht en de breedte ingegaan en moest daarom wat geknipt. Met een paar takken forsythia ook een leuke combinatie van snoeiafval, die inmiddels bijna drie weken binnen staat……….

Op de foto kunnen jullie meteen onze nieuwe muurkleur zien. Door de kleur van onze meubelen was het even zoeken. We zijn van een grijze muur naar oker gegaan. Normaliter ben ik helemaal niet van geel, maar we hebben zin in het voorjaar, haha.

Maar nee, het kwam eigenlijk allemaal omdat we vakantiefoto’s van El Teide op Tenerife hadden laten uitvergroten om op te hangen aan de muur in de woonkamer. Bleken ze bij ontvangst hoogglanzend te zijn en niet geschikt om in de woonkamer te hangen met aan drie kanten ramen.Van alle kanten weerspiegelden de ramen in de afbeeldingen en daardoor zag je niets meer van de foto. Foutje van mijzelf, niet gelet op glanzend of mat……..

Nieuwe look

Die drie foto’s hangen nu dus in de gang. Doordat we gingen schuiven en dingen verhangen, kregen we het vrijdagmiddag ineens in ons hoofd de grijze muur ook een andere kleur te geven. Zo gedacht, zo gedaan…..Met een nieuwe kleur en een kast op een andere plek, de eettafel een kwartslag gedraaid, lijkt het ineens weer een nieuwe kamer…..

Onze twee litho’s van de kunstschilder Zanella uit Frankrijk komen nu mooi uit op deze kleur. We kochten ze tijdens een vakantie in de Provence, misschien wel 15 jaar geleden, in zijn galerie in Vaison-la Romaine. Jaren hingen ze op allerlei plekken, in de keuken, de gang, de slaapkamer of ze hingen niet en stonden in de kast….Nu komen ze weer tot hun recht!

Creatief met snoeiafval

Ga jij nog snoeien in de tuin? Denk er dan aan dat je er best leuke dingen mee kunt doen. Van obelisken maken met takken tot een vaas met je gesnoeide hout…..Wij hebben het meeste al weken geleden gesnoeid en ik heb bijvoorbeeld ook gesnoeide druiventakken in een vaas gezet. Met gesnoeide takjes kun je ook allerlei leuke knutseldingen met kinderen maken. Er zijn genoeg ideeën op internet te vinden.

Vorig jaar knipte ik alle takken in stukjes van een paar centimeter, maar dat doe ik dit jaar niet. Ik heb een week zitten knippen met de blaren op mijn handen☺ Een stapel met houten takken of een takkenril staat ook leuk in je tuin en lokt weer allerlei beestjes, goed voor de biodiversiteit.

Nu moet het weer nog wat mee gaan zitten, dan kunnen we eens wat gaan doen buiten!

22 gedachten over “Snoeiafval

  1. OH de forsythia bloeit al bij jullie binnen in huis.
    Dat okergeel vind ik super mooi en geel maakt een huis zonnig. Ik hou van die lentekleuren. Op vakantie in je eigen huis nu!

  2. dat zijn kunstwerkjes welke je maakte van snoeiafval , de schilderijtjes komen heel mooi uit zo op die gekleurde muur
    al in al hebben jullie gewoon een andere kamer

  3. Ha, wat een zonnige muur! Daar knappen we van op met dit sombere weer. De hazelaar is om jaloers op te worden. Ik liep gisteren langs een tuin, daar stond een grote…. Nee wees gerust ik heb niets gesnoeid daar

  4. Heb de druif halverwege deze maand al gesnoeid, maar wilde met de rest eigenlijk nog wat wachten.. tot eind februari-begin maart, hebben we vorig jaar ook gedaan en alles liep goed uit. Heb die dingen niet allemaal zo goed op een rijtje en vaak doe ik maar wat hehe. Zo werd er vorig jaar sneeuw voorspeld en hebben we snel de vlinderstruiken al gesnoeid eind januari, want die lange takken scheuren zo snel af als er een vracht sneeuw op komt te liggen. Dacht dat dat veel te vroeg was, maar dat kon dus gewoon? hahahaa! Ik leer weer bij hier.. ga dan alvast zo zachtjes aan maar beginnen met de snoei. 🙂

    • Ik zou inderdaad toch het zekere voor het onzekere nemen en die druif vast verder snoeien. Het zal er vast ook aan liggen hoe koud het is en vorig jaar hadden we in februari natuurlijk nog sneeuw en ijs… Die vlinderstruik is net onkruid, die kun je volgens mij altijd snoeien☺Hij bloeit op eenjarig hout, dus het beste is dus in maart ongeveer.

Leuk als je een reactie achterlaat!