Mistdruppels

Toen ik afgelopen dinsdag rond liep in het bos van het nabijgelegen landgoed Huys ten Donck, vielen er vanuit de bomen grote mistdruppels op mij. Het regende niet, maar door de mist ontstonden overal druppels aan takken, mosjes, besjes enzovoorts.

Ik ben gek op van die macrodruppelfoto’s die ik vaak tegenkom op instagram. Moeilijk om te maken, zeker zonder statief. Mijn hand is niet zo vast, maar toch een paar redelijke scherpe ….

In de beek die door het gebied stroomt, zie je de waterdruppels op het water vallen vanuit de takken die erboven hangen.

De druppels op de takken op de achtergrond van de foto’s hieronder worden vage ronde bollen:

Reflectie

Doordat het zo windstil was, vallen de schaduwen van de grote bomen prachtig op het water. Alhoewel ik in kleur heb gefotografeerd lijkt dit wel een zwart-wit opname:

Voorjaar

Tot zover de blogs over de mist. Ondanks de mist en druppels ziet de laatste foto er toch weer hoopvol uit, het nieuwe leven ontspringt weer uit de tak. Het voorjaar komt er aan!

12 gedachten over “Mistdruppels

  1. Als een macro fotograaf druppeltjes mag en kan fotograferen, dan is het feest ! 🙂
    Er zitten juweeltjes tussen hoor.
    Ook van je “reflecties” kan ik genieten, een lekker sfeertje in die foto’s !

  2. Ja, de natuur maakt het zelf wel zwartwit als dat mooier is hahhaa! De foto dáár weer onder is dan weer prachtig met die zachtgroene tint in het water.
    Mooi hoor, je druppelfoto’s, kan er alleen maar vol bewondering naar kijken! Toch nog iets moois aan die saaie grijze mist haha!

Leuk als je een reactie achterlaat!