Volkstuin van Bemar

Stilleven

Op Instagram volg ik al geruime tijd iemand die stillevens fotografeert[ Tuinmolleke].Ik vind het prachtige foto’s en mooie composities die zij maakt. Nu het tuinseizoen over is en we meer binnen zijn, heb ik bedacht dat ik ga proberen om ook stillevens te fotograferen. Vanmorgen ben ik een paar uur bezig geweest.Het valt niet mee, zeg! De eerste foto’s waren te licht.Goede raad is duur, ik nam een dienblad en spande er een zwart shirt omheen.De gordijnen half dicht en toen begon het er wat meer op te lijken.

Ik maakte geloof ik wel 100 foto’s.Uiteindelijk zijn er maar een paar gelukt.

De trechter van Pa

De roestige trechter op de foto hieronder is van mijn overleden vader geweest.Ik kan niet anders herinneren dan dat hij in de schuur hing bij hem. Waar hij voor diende weet ik niet eens.Geen idee waar hij hem voor gebruikte.Toen we de schuur na zijn overlijden opruimden, nam ik hem mee. Hij hing al die tijd onder het afdakje van onze schuur op de tuin.Ik nam hem mee naar huis om als fotomodel te gaan fungeren en zag dat er zelfs nog een spinneweb aan hing. Die is goed te zien op de foto.

8 gedachtes aan “Stilleven

  1. lievesgarden

    Mooie hobby. Ik heb al tienduizenden foto’s gemaakt maar nog nooit een stilleven. Je moet er heel veel geduld voor hebben. Veel succes.

  2. Groengenot

    Wat is dat prachtig zeg! Stilleven vind ik snel saai. Maar hier zit leven in. Echt mooi, dat spinnendraadje maakt het helemaal af.

  3. Margriet Auteur van bericht

    Ik bedoelde meer waar mijn vader hem voor gebruikte.Inmiddels weet ik dat hij hem gebruikte om petroleum over te gieten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: