Op Instagram volg ik al geruime tijd iemand die stillevens fotografeert[ Tuinmolleke].Ik vind het prachtige foto’s en mooie composities die zij maakt. Nu het tuinseizoen over is en we meer binnen zijn, heb ik bedacht dat ik ga proberen om ook stillevens te fotograferen. Vanmorgen ben ik een paar uur bezig geweest.Het valt niet mee, zeg! De eerste foto’s waren te licht.Goede raad is duur, ik nam een dienblad en spande er een zwart shirt omheen.De gordijnen half dicht en toen begon het er wat meer op te lijken.

Ik maakte geloof ik wel 100 foto’s.Uiteindelijk zijn er maar een paar gelukt.

De trechter van Pa

De roestige trechter op de foto hieronder is van mijn overleden vader geweest.Ik kan niet anders herinneren dan dat hij in de schuur hing bij hem. Waar hij voor diende weet ik niet eens.Geen idee waar hij hem voor gebruikte.Toen we de schuur na zijn overlijden opruimden, nam ik hem mee. Hij hing al die tijd onder het afdakje van onze schuur op de tuin.Ik nam hem mee naar huis om als fotomodel te gaan fungeren en zag dat er zelfs nog een spinneweb aan hing. Die is goed te zien op de foto.

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

8 gedachten over “Stilleven

 1. Ria zei:

  Toch mooie foto’s.. …herinnering aan je vader.! Groet Ria.

 2. lievesgarden zei:

  Mooie hobby. Ik heb al tienduizenden foto’s gemaakt maar nog nooit een stilleven. Je moet er heel veel geduld voor hebben. Veel succes.

 3. marylou zei:

  Dat is ook weer een heel speciale uitdaging maarde trechteris mooui weergegeven

 4. Romy zei:

  Mooi! Leuk, stillevens, weer eens wat anders

 5. Groengenot zei:

  Wat is dat prachtig zeg! Stilleven vind ik snel saai. Maar hier zit leven in. Echt mooi, dat spinnendraadje maakt het helemaal af.

 6. Hersenspinsels zei:

  Een trechter word gebruikt om iets vloeibaars olie of in een kleine opening bijvoorbeeld een fles te gieten

 7. Margriet zei:

  Ik bedoelde meer waar mijn vader hem voor gebruikte.Inmiddels weet ik dat hij hem gebruikte om petroleum over te gieten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: